Βλάντις Ντομπρόφσκις στα “Νέα”: “Σφήνα εποπτείας” για τα 32 δισ του Ταμείου Ανάκαμψης

Την σύνδεση των εκταμιεύσεων που θα αναλογούν στην Ελλάδα από το νέο Ταμείο Ανάκαμψης -το οποίο εκτός απροόπτου θα αποφασιστεί στις επόμενες Συνόδους Κορυφής- με το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας προεξοφλεί ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βλάντις Ντομπρόφσκις με συνέντευξή του στην εφημερίδα “Τα Νέα”.

Η αναφορά του Ντομπρόφσκις χαρακτηρίζεται από την εφημερίδα ως “Σφήνα εποπτείας” και αναμφίβολα δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά που δεν συνάδουν με τους πανηγυρισμούς των τελευταίων ημερών εκ μέρους της κυβέρνησης. Κι αυτό διότι η εποπτεία είναι ταυτισμένη με τα μνημόνια και την επιτήρηση της υλοποίησης συγκεκριμένων πολιτικών που ζητούν οι εταίροι και δανειστές.

Το γεγονός, δε, πως η κυβέρνηση επέλεξε να αναθέσει τις πολιτικές που θα συνδεθούν με τα περίπου 32 δισ του Ταμείου σε επιτροπή υπό τον νομπελίστα Χριστόφορο Πισσαρίδη, ο οποίος ήταν ένθερμος υποστηρικτής των σκληρών δημοσιονομικών πολιτικών, της μείωσης των συντάξεων και άλλων μνημονιακών μέτρων, δημιουργεί ακόμα περισσότερες επιφυλάξεις.

 

About Author