Προκλητικό ολλανδικό πρωτοσέλιδο: Ούτε δεκάρα στους τεμπέληδες του νότου

Αρχισε και πάλι η επιχείρηση δυσφήμισης του ευρωπαϊκού Νότου θυμίζοντας τα πρώτα χρόνια των μνημονίων. Σάλος έχει προκληθεί από το εξώφυλλο του ολλανδικού περιοδικού Elsevier που παρουσίαζε ως βασικό θέμα τη διανομή του πακέτου βοηθείας των 500 δισεκατομμυρίων προς όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Το εξώφυλλο έχει τίτλο «Ούτε δεκάρα στις χώρες του Νότου» και το σκίτσο παρουσιάζει τους Νοτιοευρωπαίους μεταξύ των οποίων και τους Έλληνες να τεμπελιάζουν. Ένας άνδρας με μουστάκι είναι ξαπλωμένος κάτω από τον ήλιο πλάι σε ένα τάβλι ενώ μία γυναίκα σερφάρει στο κινητό της και… τραγουδάει.

Αντίθετα, στο υπόλοιπο μισό παρουσιάζει τους κατοίκους του ευρωπαϊκού βορρά να δουλεύουν σκληρά. Χαμός γίνεται και στο facebook του περιοδικού με πολλούς αναγνώστες να αντιδρούν αλλά και χιλιάδες άλλους να επικροτούν το εξώφυλλο δείχνοντας τις βαθιές διαφορές που καλλιεργούνται στον ευρωπαϊκό βορρά σε βάρος των χωρών του νότου. Πάντως στο επίκεντρο των σχολίων των Ολλανδών βρίσκεται η Ιταλία και η Γαλλία.

About Author