Παρέμβαση Τζόρνταν για τη δολοφονία Φλόιντ: «Έχουμε υποστεί αρκετά, φτάνει πια»

Ο θρύλος του αμερικάνικου μπάσκετ  εξέφρασε δημόσια την οργή του για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, η οποία έχει πυροδοτήσει διαδηλώσεις και ταραχές σε πολλές αμερικανικές πόλεις.

Ο Τζόρνταν, που κέρδισε έξι τίτλους NBA με τους Σικάγο Μπουλς τη δεκαετία του 1990, δήλωσε ότι «οι μαύροι και οι μειονότητες έχουν ανεχτεί αρκετά το ρατσισμό στις Ηνωμένες Πολιτείες και πως κατανοεί την οργή που υπάρχει»:

«Είμαι πολύ λυπημένος, πραγματικά λυπημένος και πολύ θυμωμένος», ανέφερε ο Τζόρνταν. «Βλέπω και νιώθω τον πόνο, την οργή και την απογοήτευση όλων. Στέκομαι με εκείνους που φωνάζουν ενάντια  στον ριζωμένο ρατσισμό και τη βία απέναντι στους μαύρους ανθρώπους στη χώρα μας. Έχουμε ανεχτεί αρκετά. Δεν έχω τις απαντήσεις, αλλά οι φωνές μας δείχνουν δύναμη. Πρέπει να ακούσουμε ο ένας τον άλλον, να δείξουμε συμπόνια και ενσυναίσθηση και να μην γυρίσουμε ποτέ την πλάτη μας σε ανόητη βιαιότητα. Πρέπει να συνεχίσουμε ειρηνικά κατά της αδικίας και να απαιτήσουμε δικαιοσύνη. Η φωνή όλων μας πρέπει να ασκήσει πίεση στους ηγέτες μας για να αλλάξουν τους νόμους μας, αλλιώς πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την ψήφο μας για να δημιουργήσουμε συστημικές αλλαγές. Ο καθένας από εμάς πρέπει να είναι μέρος της λύσης και πρέπει συνεργαστούμε για να διασφαλίσουμε τη δικαιοσύνη για όλους. Η καρδιά μου βρίσκεται κοντά στην οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ και για τους αμέτρητους άλλους, των οποίων η ζωή έχει πληγεί βάναυσα και χωρίς νόημα από πράξεις ρατσισμού και αδικίας».

 

About Author