Συνελήφθη ο αστυνομικός που δολοφόνησε τον Τζορτζ Φλόιντ

Το απόγευμα της Παρασκευής ανακοινώθηκε η σύλληψη του αστυνομικού που δολοφόνησε τον Αφροαμερικανό Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεσότα.

Ο Ντέρεκ Τσόβιν είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα μετά την δημοσιοποίηση του βίντεο στο οποίο ουσιαστικά εμφανίζεται να στραγγαλίζει τον Φλόιντ.

Σημειώνεται ότι όπως αποκαλύφθηκε ο Τσόβιν είχε βεβαρυμένο παρελθόν, ενώ η κατάσταση εδώ και τρεις ημέρες παραμένει εκρηκτική στη Μινεάπολη  αλλά και πολλές άλλες περιοχές των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τις  δικαστικές αρχές της Μινεάπολις στην ΗΠΑ ο αστυνομικός Ντέρεκ Τσοβίν γνώριζε τουλάχιστον πριν 17 χρόνια τον Φλόιντ. Ο λόγος είναι πως δούλευαν μαζί ως πορτιέρηδες σε νυχτερινό κλαμπ, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν οι σχέσεις ήταν φιλικές ή τυπικές.

Επιπλέον, ύστερα από τα νέα στοιχεία που προέκυψαν, οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ να έγινε για προσωπικές διαφορές από την πλευρά του Ντέρεκ Τσοβίν.

Ακόμη, σύμφωνα με νέα δημοσιεύματα, τον νταή αστυνομικό, που ευθύνεται για τον θάνατο του Φλόιντ, βαραίνουν 18 καταγγελίες στο Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της αστυνομίας για υπερβολική χρήση βίας, εκ των οποίων οι δύο βρίσκονται υπό έρευνα.

Όσον αφορά στους υπόλοιπους τρεις που ενεπλάκησαν στη σύλληψη και τον θάνατο του Αφροαμερικανού, ο ασιατικής καταγωγής Του Τάο είχε έξι καταγγελίες, μία εκ των οποίων παραμένει υπό έρευνα. Οι άλλοι δύο, Τόμας Λέιν και Τζέι Αλεξάντερ Αλεξάντερ, δεν είχαν να παρουσιάσουν καταγεγραμμένο ιστορικό βίας.

About Author