Μητσοτάκης: Ψεύτικο το δίλημμα «υγεία ή ανάπτυξη»

“Κάναμε μια δύσκολη δουλειά για να επανέλθουμε σε μια νέα κανονικότητα”, τόνισε ο πρωθυπουργός μιλώντας στο Star.

Την πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη από την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού δίνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον τηλεοπτικό σταθμό STAR και τη Μάρα Ζαχαρέα.

Στην αρχή της συνέντευξής του, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην ανάγκη να τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας, οι αποστάσεις και οι συστάσεις ούτως ώστε να παραμείνει καλή η επιδημιολογική εικόνα στη χώρα μας. Επιπρόσθετα τόνισε πως «αφήσαμε τα δύσκολα πίσω μας».

«Οι πολίτες υπέστησαν ένα οικονομικό κόστος για να διασφαλίσουν τη Δημόσια Υγεία. Προφανώς και κάναμε τη δύσκολη δουλειά για να επανέλθουμε σε μια νέα κανονικότητα. Για να λειτουργήσει η οικονομία. Θα αρχίσουμε να ανοίγουμε σταδιακά για τουρίστες από τις 15 Ιουνίου, αλλά προσπαθούμε να προβλέψουμε τι θα γίνει σε 5 εβδομάδες από τώρα. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα ανοίξουμε για τουρίστες από αντίστοιχες χώρες με ίδια επιδημιολογικά στοιχεία, γι αυτό και κάνουμε δειγματοληπτικά τεστ».

«Όσο πιο αποτελεσματικά προστατέψουμε τη δημόσια υγεία, τόσο πιο γρήγορα θα επανέλθει η ανάπτυξη».

«Αυτή είναι η ασφαλέστερη στιγμή για να ανοίξουμε δημοτικά και παιδικούς σταθμούς. Τα παιδιά πρέπει να γυρίσουν στο σχολείο. Είναι πολύ μεγάλο το διάστημα οι έξι μήνες για να μείνουν τα παιδιά εκτός σχολείου. Δεν υπήρχε αντεπιχείρημα για το άνοιγμα των Δημοτικών, την ώρα που η επιτροπή λοιμωξιολόγων εισηγήθηκε θετικά», είπε ο πρωθυπουργός, απαντώντας σε ερώτηση για το άνοιγμα των σχολείων.

About Author