Κοτζιάς: Να δώσει στη δημοσιότητα το ΥΠΕΞ τα διαβήματα για τον Έβρο- Από υποχώρηση σε υποχώρηση η κυβέρνηση

“Στην πραγματικότητα, δεν τους ενοχλεί το ότι έχω γνώμη χωρίς «θεσμική θέση». Αλλά το ότι η γνώμη μου ακούγεται. Τους ενοχλεί ότι o λογαριασμός του καθένα μας σε facebook και twitter αποδεικνύεται σε στιγμές κρίσης ισχυρότατα μέσα που χαλάνε την σούπα της ΝΔ και της Ολιγαρχίας.

Τους ενοχλεί που σταμάτησα μια ζημιά «εν τω γίγνεσθαι».
Η κυβέρνηση οφείλει: α) Να δώσει στο πέταλο-περιοχή Φερρών τις συντεταγμένες. β) Να διαβεβαιώσει επίσημα τον ελληνικό λαό ότι οι Τούρκοι δεν παραβίασαν και δεν εισήλθαν σε αυτές τις συντεταγμένες. γ) Να δώσει το ΥΠΕΞ στη δημοσιότητα τα δύο διαβήματα που έκανε, οι Τούρκοι ήδη τα έχουν. δ) Να μεταβεί κλιμάκιο των κομμάτων της Βουλής συνοδευόμενο από δημοσιογράφους στην επίμαχη περιοχή. Μετά θα τα πούμε πιο διεξοδικά.”

Με μια νέα ανάρτηση (“Η αλήθεια ενοχλεί”) ο πρώην ΥΠΕΞ και επικεφαλής της πολιτικής κίνησης ΠΡΑΤΤΩ, Νίκος Κοτζιάς, απαντάει στις συντονισμενες επιθέσεις που δέχεται τα τελευταία 24ωρα από κυβερνητικούς κύκλους και τα γνωστά ΜΜΕ – όπως τα αποκαλεί – προκειμένου να φορτώσουν αλλού τις τραγικές κινησεις της Ελληνικής πλευράς στη νεα επιθετικη κίνηση Τουρκων στρατιωτων σε ελληνικό έδαφος στον Έβρο.

Ο Νίκος Κοτζιάς αποθεώνει τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης τα οποία είναι τα μόνα που λένε αλήθειες στις κρισιμες στιγμές και χαλάνε την κυβερνητική σούπα. Παράλληλα εξηγεί τι πρεπει να γίνει, ενώ στο τέλος αφηνει “καρφιά” και για κάποιους “αριστερούς” – φωτογραφίζοντας συγκεκριμένη τάση εντός του ΣΥΡΙΖΑ – που τον χτυπούν χρησιμοποιώντας ανενδοίαστα τα ιδια Μέσα της Διαπλοκής που χτυπούν και τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ…

Το – τακτικό – άρθρο της Δευτέρας του Νίκου Κοτζιά στη σελίδα του στο facebook:

“Η αλήθεια ενοχλεί
Η Ελλάδα κάνει τη μία υποχώρηση στην άλλη. Εγκαταλείπει ουσιαστικά την Κύπρο. Ανέχεται τους Τούρκους στα νότια της Κρήτης. Αποδέχεται παραβιάσεις της ελληνικής ΑΟΖ και Αιγιαλίτιδας ζώνης. Ανέχεται πτήσεις πάνω από μεγάλα νησιά και την ηπειρωτική Ελλάδα. Έπαθε σύγχυση με την κριτική που της έγινε για τα γεγονότα στον Έβρο.
Για όλες αυτές τις υποχωρήσεις, η κυβέρνηση, με τη στήριξη των γνωστών ΜΜΕ, χρεώνει σε μένα τις ευθύνες των πράξεών και παραλείψεών της. Εκείνο που τους ενοχλεί, αυτή είναι η αλήθεια, είναι που αποκαλύπτω και εξηγώ στο βαθμό του δυνατού στην κοινωνία τις αρνητικές συνέπειες αυτών των πράξεων και παραλείψεων.
Διατείνονται ότι «δεν δικαιούμαι» να ομιλώ, διότι ούτε σε κόμμα ανήκω, ούτε είμαι βουλευτής, ούτε δημοσιογράφος, ούτε άνθρωπος κάποιου «Συγκροτήματος». Υποστηρίζουν, δηλαδή, ότι μη έχων τέτοιες θεσμικές ιδιότητες δεν δικαιούμαι δημόσια έκφραση της γνώμης μου. Θα μαραζώσουν με την πολύ δημοκρατική τους αντίληψη.
Στην πραγματικότητα, δεν τους ενοχλεί το ότι έχω γνώμη χωρίς «θεσμική θέση». Αλλά το ότι η γνώμη μου ακούγεται. Τους ενοχλεί ότι o λογαριασμός του καθένα μας σε facebook και twitter αποδεικνύεται σε στιγμές κρίσης ισχυρότατα μέσα που χαλάνε την σούπα της ΝΔ και της Ολιγαρχίας. Τους ενοχλεί που σταμάτησα μια ζημιά «εν τω γίγνεσθαι».
Η κυβέρνηση οφείλει: α) Να δώσει στο πέταλο-περιοχή Φερρών τις συντεταγμένες. β) Να διαβεβαιώσει επίσημα τον ελληνικό λαό ότι οι Τούρκοι δεν παραβίασαν και δεν εισήλθαν σε αυτές τις συντεταγμένες. γ) Να δώσει το ΥΠΕΞ στη δημοσιότητα τα δύο διαβήματα που έκανε, οι Τούρκοι ήδη τα έχουν. δ) Να μεταβεί κλιμάκιο των κομμάτων της Βουλής συνοδευόμενο από δημοσιογράφους στην επίμαχη περιοχή. Μετά θα τα πούμε πιο διεξοδικά.
Τέλος, επειδή μετά τα τρολ κάποιων στην «αριστερά», οι ίδιοι χρησιμοποιούν παραπολιτικές στήλες της διαπλοκής για να μου κάνουν επιθέσεις, τους υπογραμμίζω για άλλη μια φορά, ότι τέτοιες επιλογές δεν έχουν καμιά σχέση με την ηθική και την πολιτική της αριστεράς.”

Η αλήθεια ενοχλεί Η Ελλάδα κάνει τη μία υποχώρηση στην άλλη. Εγκαταλείπει ουσιαστικά την Κύπρο. Ανέχεται τους…

Gepostet von Νίκος Κοτζιάς am Montag, 25. Mai 2020

 

About Author