Ρεάλ, Μπάγερν και Ίντερ διοργανώνουν «Ευρωπαϊκό Κύπελλο Αλληλεγγύης»

Τρεις από τους μεγαλύτερους ευρωπαϊκούς συλλόγους, η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπάγερν και η Ίντερ , συνεργάζονται για να οργανώσουν το «Ευρωπαϊκό Κύπελλο Αλληλεγγύης- Ποδόσφαιρο για Ήρωες», ένα τουρνουά που θα πραγματοποιηθεί το 2021 και θα υποστηρίξει τους ήρωες της πρώτης γραμμής για την αντιμετώπιση του κοροναϊού.

Όπως αναφέρει η ισπανική ιστοσελίδα lajugandafinanciera, τα χρήματα θα διατεθούν για πόρους υγείας στην Ιταλία και την Ισπανία. Θα είναι ένα τουρνουά, φόρος τιμής στο προσωπικό υγειονομικής περίθαλψης. Οι  ημερομηνίες διεξαγωγής του δεν έχουν ακόμη καθοριστεί και θα γίνει όταν  επιτραπεί η παρουσία θεατών στις εξέδρες.  Κάθε σύλλογος αναμένεται να προσκαλέσει προσωπικό υγείας που καταπολεμά την πανδημία. Η Μπάγερν έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα προσκαλέσει 5.000 νοσοκόμες, γιατρούς και φροντιστές. Προς το παρόν, φαίνεται ότι θα συναντηθούν στο Santiago Bernabéu Ρεάλ Μαδρίτης-Ίντερ , στο Giuseppe Meazza Ιντερ-Μπάγερν, ενώ στη Allianz Arena, η Μπάγερν- Ρεάλ Μαδρίτης.

«Η πανδημία του κορονοϊού έχει πλήξει την Ευρώπη. Μέσα από τα πολλά παιχνίδια στο Champions League, έχουμε αναπτύξει πολύ καλές σχέσεις με πολλούς συλλόγους. Μέσα σε όλη αυτή την δυσάρεστη κατάσταση, ίσως, στη Γερμανία, είμαστε τυχεροί που το σύστημα υγείας μας είναι ανθεκτικό σε αυτήν την κρίση. Ωστόσο, έχουμε δει επίσης τις φρικτές εικόνες της Ιταλίας και της Ισπανίας, και οι δύο χώρες έχουν πληγεί περισσότερο. Εμείς οι Γερμανοί έχουμε μια ειδική φιλία με τις δύο χώρες, ειδικά με τους ανθρώπους που ζουν εκεί », τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Μπάγερν, Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε.

About Author