Δημοσκόπηση MRB: Το 66,8% διαφωνεί με το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων

Αντίθετοι στο ενδεχόμενο επαναλειτουργίας των δημοτικών σχολείων εμφανίζονται οι πολίτες. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB –που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star– το 66,8% των ερωτηθέντων διαφωνούν με την επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων από την 1η Ιουνίου, ενώ μόλις το 27,7% συμφωνούν με αυτήν την ενέργεια.

Χθες, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, εκπρόσωπος της αρμόδιας επιτροπής του Υπουργείου Υγείας για τον κοροναϊό, άνοιξε ουσιαστικά το δρόμο για την επαναλειτουργία των δημοτικών λέγοντας ότι αν και δεν υπάρχει «απόλυτη εγγύηση» ότι η επιστροφή των παιδιών θα είναι ασφαλής, εντούτοις τα οφέλη είναι μεγαλύτερα από τους κινδύνους.

Με τον τρόπο αυτό, ο καθηγητής πέρασε το μήνυμα πως η επιτροπή του Υπουργείου Υγείας θα εισηγηθεί υπέρ του ανοίγματος των δημοτικών σχολείων στο προσεχές χρονικό διάστημα, δίνοντας ουσιαστικά το πράσινο φως στην κυβέρνηση να προχωρήσει σε ανάλογη απόφαση.

Όπως ανέφερε από την πλευρά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, οι όποιες αποφάσεις για επαναλειτουργία των σχολείων θα ανακοινωθούν την ερχόμενη Δευτέρα, με την κυβέρνηση πάντως να προσανατολίζεται ήδη στο άνοιγμα των δημοτικών σχολείων την 1η Ιουνίου.

Στη δημοσκόπηση της MRB η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (ποσοστό 59,7%) τονίζει πως επιθυμεί εκλογές στο τέλος της τετραετίας κι όχι νωρίτερα.

Εξάλλου, υψηλό είναι το ποσοστό των ερωτηθέντων που δήλωσε ότι ανησυχεί –πολύ ή αρκετά– για την επόμενη ημέρα την πανδημίας, όσον αφορά την οικονομία (82,2%) και την πορεία της εργασίας τους (71,2).

 

About Author