Τα Live Events του iSYRIZA εγκαινιάζει ο Αλ. Τσίπρας

«Η κυβέρνηση δεν αξιοποίησε τον χρόνο της καραντίνας προκειμένου να αλλάξει τα θέσφατα με τα οποία κινείται, να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας και να στηρίξει την εργασία και την μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά την αρχή της συζήτησής του με νέους και νέες, στην πρώτη εκδήλωση μέσω της νέας λειτουργικότητας live events της πλατφόρμας isyriza.gr 

Νέοι και νέες από διάφορους κλάδους και χώρους εξέφρασαν την αγωνία τους για το μέλλον, σε μία περίοδο που, όπως είπε ο Αλ. Τσίπρας, μπορεί να φτάσουμε να μιλάμε για «χαμένη γενιά», δεδομένου ότι μόλις εξήλθαμε από μια δεκαετή κρίση, ο εφιάλτης της ύφεσης είναι ξανά εδώ.

Ο Αλ. Τσίπρας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Μπορεί να βρεθούμε μπροστά σε μία πολύ βαθιά ύφεση το 2020. Στην Ελλάδα η ανάκαμψη δεν θα είναι τόσο εύκολη, λόγω των ιδιαιτεροτήτων της ελληνικής οικονομίας, όπως σε άλλες ευρωπαϊκές οικονομίες. Η γενιά των 30 που πέρασε μία δύσκολη δεκαετία, κινδυνεύει να δει όσα πέτυχε να χάνονται ξανά, οπότε θα μιλάμε για μία χαμένη γενιά. Απέναντι σε αυτή τη γενιά δεν πρέπει να κουνάμε το δάχτυλο. Σήμερα δεν κινδυνεύουμε να μας επιτεθούν τα ΜΑΤ του κ. Χρυσοχοίδη. Είδαμε όμως τις προηγούμενες ημέρες μία αντιμετώπιση των πολιτών και των νέων που δεν μπορεί να δικαιολογηθεί. Υπάρχει η υποκρισία όταν κουνάμε το δάχτυλο στη νέα γενιά και κάνουμε επέμβαση στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στη Κυψέλη γιατί εκεί κολλάει ο ιός ενώ στην Ομόνοια δεν κολλάει».

Είπε ακόμη ότι «η ζωή που αφήσαμε πριν από δύο μήνες δεν είναι ίδια με την τωρινή. Ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε το φόβο ότι θα οδηγηθούμε σε «μισή εργασία και μισό μισθό άρα και μισή ζωή», λόγω των αντεργατικών μέτρων της κυβέρνησης. Τον φοβίζει επίσης η θεσμοθέτηση της εξ αποστάσεως εργασία χωρίς να μπουν κανόνες.

Υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δημιουργήσει το μαξιλάρι ασφάλειας που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη στήριξη της εργασίας και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. «Φοβάμαι ότι θα οδηγηθούμε σε γενικευμένα λουκέτα στην αγορά αλλά η κυβέρνηση της Ν.Δ. επέλεξε να μην το αξιοποιήσει σε αυτή την κατεύθυνση», τόνισε.

Χαρακτήρισε το σχέδιο της ΝΔ «ανοσία αγέλης στην οικονομία», ώστε να επιβιώσουν οι ισχυροί και όσοι δεν μπορούν να επιβιώσουν, να κλείσουν. Σε αυτήν την αναδιάρθρωση της αγοράς, θα πληγεί ιδιαίτερα ο χώρος της εστίασης αλλά και όσοι ασχολούνται με την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, καθώς έχουν βρεθεί μπροστά σε ένα μεγάλο αδιέξοδο.

«Σε όλο τον κόσμο και εδώ δόθηκε προτεραιότητα στο να σωθούν ανθρώπινες ζωές αλλά η διαφορά είναι ότι σε άλλες χώρες επιδότησαν την εργασία και όχι την ανεργία όπως στην Ελλάδα», είπε μεταξύ άλλων ο Αλ. Τσίπρας.

Επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει τη στήριξη της εργασίας και όχι την επιδότηση της ανεργίας.

Η πλατφόρμα iSYRIZA παρουσιάζει τη νέα λειτουργικότητα, LIVE EVENTS, η οποία προσφέρει τη δυνατότητα στα μέλη της, να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν διαδικτυακά σε εκδηλώσεις.

Το πρώτο LIVE EVENT, εγκαινιάζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σήμερα Δευτέρα 18/5. Θα συνομιλήσει με νέες και νέους για τα κυρίαρχα ζητήματα της επικαιρότητας που διαμορφώνεται στη χώρα, ενισχύοντας την αδιαμεσολάβητη επαφή με τους πολίτες, μια επαφή βασισμένη στις αρχές της ισότιμης συμμετοχής, της  δημοκρατικής εμβάθυνσης, της αλληλεπίδρασης και του δημοκρατικού ελέγχου.

Τα μέλη θα μπορούν να παρακολουθήσουν ζωντανά την εκδήλωση, μέσω του iSYRIZA, καθώς και να τοποθετηθούν εκμεταλλευόμενοι τις δυνατότητες της νέας λειτουργικότητας.

Ο iSYRIZA, ενισχύει την αμφίδρομη και ζωντανή σχέση με τους πολίτες και τα μέλη του, καθιστώντας τους συμμέτοχους στη διαμόρφωση των πολιτικών της επόμενης ημέρας.

Μέσα από τη διαδικασία των LIVE EVENTS, κάνουμε τις εκδηλώσεις πιο άμεσες, συμμετοχικές, δημοκρατικές και προσβάσιμες σε όλες και όλους, όπου κι αν βρίσκονται

About Author