Κ. Μπακογιάννης: Δεν έγινε καμία φιέστα, δεν έγιναν εγκαίνια στην Ομόνοια

«Σύμβολο αισιοδοξίας» χαρακτήρισε τη νέα πλατεία Ομονοίας τα εγκαίνια της οποίας έγιναν το βράδυ της Πέμπτης, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6.

Απαντώντας στην κριτική για συνωστισμό ο δήμαρχος Αθηναίων είπε: «Εμείς την είχαμε από τον Μάρτιο έτοιμη την πλατεία αλλά δεν την ανοίγαμε λόγω κοροναϊού». «Δεν έγινε καμία φιέστα, δεν έγιναν εγκαίνια, δεν απευθύναμε προσκλήσεις, δε δημοσιοποιήσαμε καν την ώρα που θα λειτουργήσει το συντριβάνι. Εγώ ο ίδιος πήγα για μερικά λεπτά, για να ευχαριστήσω τους χορηγούς που δώσανε τα ζεστά τους λεφτά και να ‘ναι καλά οι άνθρωποι. Από εκεί και πέρα ήταν εκεί και η Ελληνική και η δημοτική αστυνομία. Μάλιστα η δημοτική αστυνομία είχε πάρει και τα μεγάφωνα και φώναζε στον κόσμο να κρατήσουν αποστάσεις. Ήρθε ένας κόσμος παραπάνω από ότι το περιμέναμε. Ξέρετε, ακόμη και τώρα περνάει κόσμος από την πλατεία, σταματάει, βγάζει φωτογραφίες. Και δείχνει πόσο μεγάλη ανάγκη έχουμε όλοι τον ελεύθερο χώρο, το δημόσιο χώρο. Εύχομαι να είναι τόπος ευχάριστου συνωστισμού στο μέλλον», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να προσέχουμε και να μην διαφυλάσσουμε τα μέτρα κοινωνικής απόστασης» σημείωσε ο κ. Μπακογιάννης.

Οι εικόνες από τον συγχρωτισμό χθες στην Ομόνοια μεταδόθηκαν μέσω των social media και προκάλεσαν το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ: «Φαίνεται τελικά ότι ο κοροναϊος κολλάει στην Αγία Παρασκευή, κολλάει στην Κυψέλη, αλλά όχι έξω από το Μαξίμου και στην Ομόνοια όταν είναι για φιέστα. Όλο και κάτι καινούργιο μαθαίνουμε για την πανδημία», επεσήμαναν πηγές της Κουμουνδούρου.

About Author