Ξεκίνησε πάλι η δίκη Τοπαλούδη: Εντολή να παραμείνει στην έδρα έλαβε η εισαγγελέας

Ξεκίνησε εκ νέου η δίκη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, που διακόπηκε νωρίτερα μετά την ένταση που προκλήθηκε και την ανακοίνωση της εισαγγελέα ότι θα απέχει από τη διαδικασία.

Το Πρωτοβάθμιο Κακουργιοδικείο επανήλθε μετά την ολιγόλεπτη διακοπή και η εισαγγελέας Αριστοτελία Δόγκα ανακοίνωσε πως έλαβε εντολή να παραμείνει στην έδρα του ΜΟΔ από τον προϊστάμενό της.

Όπως ενημέρωσε το δικαστήριο, επικοινώνησε με τον προϊστάμενό της στον οποίο δήλωσε την πρόθεση της να δηλώσει αποχή, θέμα για το οποίο, όπως είπε, έλαβε αρνητική απάντηση. Η εισαγγελέας είπε ότι η εντολή του προϊσταμένου της ήταν να παραμείνει στη θέση της.

Νωρίτερα, είχε προκληθεί ένταση στη δικαστική αίθουσα, έπειτα από την παρέμβαση συμβούλου του ΔΣΑ, με την πρόεδρο να ζητά από τους δικηγόρους να παραμείνουν με τις τοποθετήσεις τους μόνο στα ζητήματα της δίκης. Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Κλεφτοδήμος ζήτησε από την έδρα τον λόγο -σε συνέχεια της ανακοίνωσης του προέδρου της ολομέλειας Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας Δημήτρη Βερβεσού που ζητά πειθαρχικό έλεγχο της εισαγγελέως του Δικαστηρίου- για να διαμαρτυρηθεί, όπως είπε, για όσα ανέφερε η κ. Δόγκα στην αγόρευση της για το ρόλο των δικηγόρων.

Όπως είπε, οι εκφράσεις της εισαγγελέως «προσβάλλουν ευθέως και συλλήβδην όλους τους δικηγόρους». Η πρόεδρος επιχείρησε να επιβάλει την τάξη επισημαίνοντας στον σύμβουλο ότι δεν έχει τον λόγο και ότι «υπάρχουν άλλα τμήματα για να εκφράσετε τα παράπονά σας, δεν είναι εδώ ο κατάλληλος τόπος». Ο κ. Κλεφτοδήμος της απάντησε «εκφράζω τις διαμαρτυρίες μου για τις αποστροφές της κυρίας εισαγγελέως».

Η εισαγγελέας ζήτησε αμέσως τον λόγο αναφέροντας πως θα προχωρήσει σε δήλωση αποχής.

Στο ακροατήριο σημειώθηκε ένταση με κάποιους από τους παρευρισκόμενους, όπως ο κ. Τοπλαούδης, να διαμαρτύρονται με φωνές για την παρουσία του κ. Κλεφτοδήμου στην αίθουσα.

Η πρόεδρος ζήτησε αμέσως να αποχωρήσουν από το δικαστήριο όσοι φωνάζουν και έδωσε προσωρινή διακοπή της διαδικασίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

About Author