Ν. Χαρδαλιάς: Αυστηρά πρόστιμα εάν δεν τηρηθούν οι κανόνες στις παραλίες

Με προσεκτικά βήματα συνεχίζουμε τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων. Από Δευτέρα 18 Μαϊου επιτρέπεται η μετακίνηση μεταξύ νομών και στην Κρήτη. Ειδικότερα, διευκρίνισε ότι περιοχές όπως η Λευκάδα και η Ελαφόνησος θεωρούνται νησιωτικές περιοχές.

Η μετάβαση προς τα νησιά θα επιτραπεί στις 25 Μαϊου. Από τις 18 Μαϊου ανοίγουν και αρχαιολογικοί χώροι και ζωολογικά πάρκα. Επίσης από αυτό το Σάββατο αποφασίσθηκε να ανοίξουν οι 515 οργανωμένες παραλίες που λειτουργούν σε όλη τη χώρα, διευκρίνισε ο κ. Χαρδαλιάς. Η ελάχιστη απόσταση ανάμεσα στις ομπρέλες ορίζεται στα 4 μέτρα.

Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ήτοι μπαρ και κυλικεία, θα λειτουργούν μόνο τις υπηρεσίες take-away και με ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πελατών σε αναμονή να ορίζεται το 1,5 μέτρο.

Τέλος απαγορεύεται η ομαδική άθληση με σωματική επαφή, σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς, τονίζοντας τη σημασία του να τηρούνται πιστά οι κανόνες υγιεινής. Τα μέτρα θα περιφρουρηθούν και θα ελεγχθούν με αυστηρότητα, ενώ θα επιβληθούν κυρώσεις σε όσους δεν συμμορφώνονται με τους κανόνες. Τα πρόστιμα για την πρώτη παράβαση φθάνουν έως και τα 20.000 ευρώ, ενώ προβλέπεται και το κλείσιμο της επιχείρησης, προειδοποίησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Αύριο θα ανακοινωθούν οι κανόνες για τις εσωτερικές μετακινήσεις, θαλάσσιες και ακτοπλοϊκές, προανήγγειλε.

Αναφερόμενος στα κρούσματα στη Λέσβο, διευκρίνισε ότι έχουν ληφθεί περίπου 81 δείγματα, όπου και αναμένονται τα αποτελέσματα.

About Author