Δ. Ρέππας: Πρέπει να έχουμε διάλογο με τον ΣΥΡΙΖΑ, αν και δεν είναι ο φυσικός σύμμαχος του ΚΙΝ.ΑΛ

Την ανάγκη διαλόγου με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ο πρώην υπουργός και στέλεχος του ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Ρέππας. Μιλώντας στο Mega o κ. Ρέππας  αναφέρθηκε στους λόγους που ένα μεγάλο τμήμα των ψηφοφόρων μεταφέρθηκε από το ΚΙΝΑΛ προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως είπε, «το Κίνημα Αλλαγής ως συνέχεια του ΠΑΣΟΚ παραμένει ο πολιτικός χώρος που έχει προσφέρει τα περισσότερα θετικά στον κύκλο της μεταπολίτευσης και είναι κρίμα που αυτό δεν αναγνωρίζεται». «Το ΚΙΝΑΛ ασφαλώς και δεν είναι ο «φυσικός σύμμαχος» του ΣΥΡΙΖΑ», είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Ρέππας. «Σίγουρα όμως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας πολιτικός φορέας με τον οποίο πρέπει να έχουμε διάλογο, πολύ περισσότερο όταν έχουμε διάλογο με άλλους πολιτικούς φορείς που ανήκουν στην άλλη πλευρά του πολιτικού λόφου» είπε.

Για το ενδεχόμενο συμπόρευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε πως αυτό δεν φαίνεται πιθανό, συμπλήρωσε ωστόσο πως πολλές φορές οι εξελίξεις είναι τέτοιες που πράγματα που φαίνονται απίθανα, γίνονται αυτομάτως πιθανά ή και αναγκαία.

Και ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι το ΚΙΝΑΛ κυβέρνησε μαζί με τη ΝΔ για μια ολόκληρη κοινοβουλευτική περίοδο, κάτι που επηρέασε το ΚΙΝΑΛ «τραυματικά» όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια. «Αυτό τραυμάτισε την ταυτότητα του Κινήματος γιατί στέρησε από το ΚΙΝΑΛ ένα μεγάλο τμήμα της εκλογικής-κοινωνικής βάσης του, που προσανατολίστηκε προς τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Ρέππας είπε σε άλλο σημείο ότι αυτό πληρώθηκε στις εκλογές ακόμη και στις πρόσφατες, καθώς η φημολογία για συνεργασία με τη ΝΔ έκανε ζημιά στο ΚΙΝΑΛ.

Για τα θέματα προσανατολισμού και ταυτότητας του ΚΙΝΑΛ, τόνισε ότι το Κίνημα πρέπει να ξαναγίνει πολυσυλλεκτικό, ενώ για τα στελέχη που έφυγαν από το ΚΙΝΑΛ προς άλλους πολιτικούς χώρους, διατύπωσε την παρατήρηση ότι όσοι μετακινούνται προς τη ΝΔ θεωρείται ότι πράττουν καλώς, ενώ όσοι μετακινούνται προς τον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούνται αποδιοπομπαίοι τράγοι. Τέλος σημείωσε πως δεν υπάρχει κανένα θέμα ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ.

About Author