Απαγόρευση πάσης φύσεως αναφοράς σε Β. Κικίλια για Μακελειό και makeleio.gr

«Το Πρωτοδικείο Αθηνών δια της με αριθμό 2767/2020 απόφασής του απαγόρευσε στην εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ και στην ιστοσελίδα makeleio.gr καθώς και στον νόμιμο εκπρόσωπό της Γκασιάμη Γεωργίου οιαδήποτε αναφορά στον εντολέα μας Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια», γνωστοποιεί με ανακοίνωσή του το Δικηγορικό Γραφείο Ν. Αγαπηνού.

«Με την ανωτέρω απόφαση το Δικαστήριο για πρώτη φορά απαγορεύει σε Μέσο Ενημέρωσης ακόμη και τον πολιτικό σχολιασμό -πέραν του προσωπικού- αναφορικά με πολιτικό πρόσωπο, αναγνωρίζοντας ότι το εν λόγω μέσο “δεν προτίθεται να μεταχειριστεί δημοσιογραφικά τον αιτούντα καθώς το είδος του εντύπου εκτιμάται από το Δικαστήριο ως απολύτως κίτρινο, σεξιστικό, ξενοφοβικό στο σύνολό του”. Πρόκειται για σημαντική νομολογιακά αντιμετώπιση των δια του Τύπου υβριστών, συκοφαντών και εκβιαστών, που έχουν κατακλείσει στις μέρες μας ειδικά το χώρο του διαδικτύου.

Οι αρμόδιες αρχές επιτέλους να ανακαλέσουν την άδεια κυκλοφορίας του εν λόγω “μέσου” δια του οποίου διαπράττονται μόνο ποινικά αδικήματα και για το οποίο ήδη εκκρεμούν πλείστες ποινικές δικογραφίες, μεταξύ των οποίων και h πρόσφατη διασπορά ψευδών ειδήσεων αναφορικά με το ευαίσθητο ζήτημα τηw τρέχουσας πανδημίας.

Σημειώνουμε ότι ο νόμιμος εκπρόσωπος του Μακελειού απειλείται από την απόφαση με προσωπική κράτηση 6 μηνών και με χρηματική ποινή 5.000€ για κάθε φορά που στο μέλλον αναφέρει για οιοδήποτε λόγο τον κ. Κικίλια», καταλήγει η ανακοίνωση.

About Author