Ζεεχόφερ: Δεν έχουμε καμία συμφωνία με την Ελλάδα για ελεύθερη μετακίνηση

Για τους Έλληνες παραμένουν τα γερμανικά σύνορα κλειστά. Καμία συνεννόηση με την Ελλάδα για ελεύθερη μετακίνηση. Κλειστά επί της αρχής τα γερμανικά σύνορα ως τις 15 Ιουνίου για όλους – με ορισμένες εξαιρέσεις.

Στη συνέντευξη τύπου ο κ. Ζεεχόφερ ανακοίνωσε ότι τα γερμανικά σύνορα παραμένουν κλειστά ως τις 15 Ιουνίου με ορισμένες εξαιρέσεις. Δηλαδή, παρατείνεται η απόφαση που ισχύει από τα μέσα Μαρτίου ότι η είσοδος στη Γερμανία επιτρέπεται μόνο για επαγγελματικούς ή για πολύ σοβαρούς προσωπικούς λόγους. Μόνη εξαίρεση από αυτό τον κανόνα αποτελούσαν ως τώρα οι γειτονικές χώρες Βέλγιο, Ολλανδία, Τσεχία και Πολωνία.

Στις χώρες που δεν θα πραγματοποιούνται συνοριακοί έλεγχοι προστίθενται από το Σαββατοκύριακο και το Λουξεμβούργο. Η πλήρης κατάργηση των διασυνοριακών ελέγχων συζητείται και με την κυβέρνηση της Δανίας. Η Κοπεγχάγη ως χώρα διέλευσης θέλει όμως πρώτα να συνεννοηθεί και με τα άλλα σκανδιναβικά κράτη.

Με τους ομολόγους του από την Αυστρία, την Ελβετία και τη Γαλλία ο κ. Ζεεχόφερ συμφώνησε επί της αρχής ότι τα σύνορα θα παραμείνουν κλειστά ως τις 15 Ιουνίου. Από το Σάββατο δεν θα πραγματοποιούνται όμως πλέον συστηματικοί αλλά μόνο δειγματοληπτικοί έλεγχοι, αν κάποιος πράγματι έχει σοβαρούς λόγους να περάσει τα σύνορα.

Πηγή: DW

About Author