Τα μέτρα ασφαλείας για τον κοροναϊό “πήγαν περίπατο” κάπου στον Υμηττό

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στον Υμηττό με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον υφυπουργό αρμόδιο για την Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και την ηγεσία της Πυροσβεστικής για τον επιχειρησιακό αντιπυρικό σχεδιασμό του Πυροσβεστικού Σώματος.

Επί τη ευκαιρία ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε πως δεν τελειώσαμε με τον κοροναϊό και ζήτησε υπευθυνότητα!

«Από τη στιγμή που πάμε σε μία σταδιακή χαλάρωση των μέτρων, η έννοια της ατομικής ευθύνης ενισχύεται ακόμα περισσότερο. Βέβαια το κράτος κάνει αυτό το οποίο μπορεί να κάνει: Να συμβουλεύει τους πολίτες, να τους δίνει τις κατάλληλες οδηγίες, αλλά από εκεί και πέρα η αποφυγή του μεγάλου συνωστισμού και συγχρωτισμού είναι ευθύνη των ίδιων των πολιτών. Και θα ήθελα και εδώ από τον Υμηττό να επαναλάβω την έκκλησή μου: Δεν έχουμε τελειώσει με την περιπέτεια του κορονοϊού. (…) Ναι, ο κόσμος θα είναι περισσότερο στους δρόμους, θα είναι στις παραλίες, αύριο θα είναι και στους χώρους εστίασης. Αλλά απαιτείται πάντα ατομική ευθύνη, χρήση μάσκας εκεί που η μάσκα είναι υποχρεωτική, αυστηρή τήρηση των μέτρων ατομικής υγιεινής και κυρίως να αποφεύγουμε να ερχόμαστε σε στενή επαφή με συμπολίτες μας εκτός του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος.»

Την ίδια ώρα όμως όπως και στο περιστατικό έξω από Μαξίμου με τη κινητή συναυλία της Αλκηστις Πρωτοψάλτη δεν φαίνεται να τηρεί τα μέτρα ασφαλείας, ούτε όσον αφορά στις μάσκες αλλά ούτε και στην τήρηση αποστάσεων.

Δάσκαλε που δίδασκες και λόγο δεν εκράτεις…

About Author