Στ. Πέτσας για μαγνητοσκόπηση μαθημάτων: Δεν τίθεται θέμα παραβίασης προσωπικών δεδομένων

Είμαστε σε μια πορεία που οδηγεί σταδιακά στην επανεκκίνηση της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, με αναφορά στην επαναλειτουργία επιχειρήσεων, καταστημάτων λιανικού εμπορίου και παροχής υπηρεσιών «πάντοτε με συγκεκριμένους κανόνες λειτουργίας ως προς τον αριθμό των ατόμων σε κάθε χώρο και τις αποστάσεις που πρέπει να τηρούνται».

Όπως είπε, «από σήμερα 11 Μαΐου το ένα τρίτο περίπου των εργαζομένων και των επιχειρήσεων που είχαν τεθεί σε αναστολή έχουν επιστρέψει στις δουλειές τους, επέστρεψαν στα θρανία τους οι μαθήτριες και οι μαθητές της Γ  Λυκείου που έχουν μπει στην τελική ευθεία της προετοιμασίας για τις πανελλαδικές εξετάσεις που θα ξεκινήσουν στις 15 Ιουνίου. Οι σκέψεις όλων μας είναι στα παιδιά αυτά που δίνουν τον αγώνα σε πρωτόγνωρες καταστάσεις».

Εξήγησε ότι «σε ό,τι αφορά τους κανόνες λειτουργίας, οι τάξεις χωρίζονται στα δύο και οι μαθητές θα πηγαίνουν στα σχολεία εκ περιτροπής ώστε να μην υπερβαίνουν τους 15 σε κάθε αίθουσα και φροντίζοντας να υπάρχει απόσταση ενάμιση μέτρου μεταξύ τους».

Για τη μαγνητοσκόπηση των μαθημάτων δήλωσε: «Όλοι έχουμε ευαισθησία στα προσωπικά δεδομένα. Δεν τίθεται θέμα παραβίασης προσωπικών δεδομένων. Έχουν τη σύμφωνη γνώμη της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων ως προς τη διαδικασία. Σημασία έχει και η διάθεση από όλους να συνδράμουν στο νέο έργο».

Πρόσθεσε ότι επιστρέφει στην εργασία του το 70% των δημοσίων υπαλλήλων με όλα τα απαραίτητα μέτρα που έχει υποδείξει η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων.  Είπε ότι η προσέλευσή τους γίνεται σταδιακά ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Αναφέρθηκε και στο ότι «επιτρέπεται η μετακίνηση προς τα νησιά ή μεταξύ των νησιών των ιδιοκτητών και των εργαζομένων σε επιχειρήσεις που επαναλειτουργούν. Οι μετακινήσεις επιτρέπονται και για τους αυτοπασχολουμένους με έγγραφη δήλωση των ιδίων».

Στο δεύτερο αυτό βήμα προς τη νέα κανονικότητα τόνισε ο κ. Πέτσας «πιστεύουμε ότι θα πρυτανεύσει, όπως έγινε μέχρι σήμερα, η ατομική ευθύνη και η συλλογική ωριμότητα».

Για ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ή ανασχηματισμού: «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει στο μυαλό του πρωθυπουργού καμία σκέψη ούτε για εκλογές ούτε για ανασχηματισμό», τόνισε ο κ. Πέτσας.

Για πιθανή επίσπευση της επαναλειτουργίας της εστίασης, ο κ. Πέτσας είπε ότι «το σχέδιο επαναξιολογείται καθημερινά. Θα εξαρτηθεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα. Οι επιχειρηματίες θα ενημερωθούν εγκαίρως».

Όσο για την αναστολή στρατιωτικών ασκήσεων ο ίδιος ανέφερε: «Κρίθηκε σκόπιμο οι Ένοπλες Δυνάμεις να δώσουν το παράδειγμα, αποφεύγοντας ενέργειες που μπορεί να εξέθεταν σε κίνδυνο το προσωπικό».

 

 

 

 

 

 

 

About Author