Σι Τζιπίνγκ: Η Κίνα πιστεύει ότι η Ρωσία θα νικήσει σύντομα τον κοροναϊό

Η Κίνα θα συνεχίσει να παρέχει υποστήριξη στη Ρωσία στην αντιμετώπιση της πανδημίας και πιστεύει ότι σε τελική ανάλυση θα νικήσει τον κορονοϊό, δήλωσε ο Κινέζος ηγέτης Σι Τζιπίνγκ κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Η Κίνα είναι απόλυτα πεπεισμένη ότι η Ρωσία θα νικήσει τελικά την επιδημία του κορονοϊού και η Κίνα θα συνεχίσει να υποστηρίζει σθεναρά τη Ρωσία (στην αντιμετώπιση της επιδημίας)» δήλωσε ο Κινέζος πρόεδρος όπως μετέδωσε η κεντρική τηλεόραση της Κίνας.

Ο Κινέζος πρόεδρος συνεχάρη, επίσης, τη Ρωσία για την 75η επέτειο της νίκης επί του φασισμού. «Η Κίνα και η Ρωσία υπήρξαν τα κύρια θέατρα των πολεμικών επιχειρήσεων στην Ασία και την Ευρώπη, υπέστησαν τεράστιες απώλειες, ενώ ήταν τεράστια η συνεισφορά τους στη Νίκη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και στη σωτηρία της ανθρωπότητας από την καταστροφή» δήλωσε ο Κινέζος πρόεδρος, επισημαίνοντας ότι η Κίνα είναι έτοιμη μαζί με τη Ρωσία να υπερασπισθεί τις κατακτήσεις του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και την υπάρχουσα διεθνή τάξη πραγμάτων.

About Author