Τα συλλυπητήρια του πολιτικού κόσμου για τον θάνατο του Δημήτρη Κρεμαστινού

Τα συλλυπητήριά τους για την απώλεια του καθηγητή Δημήτρη Κρεμαστινού, εξέφρασαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός, αρχηγοί κομμάτων και βουλευτές.

Πρόεδρος της Δημοκρατίας

«Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για τον θάνατο του Δημήτρη Κρεμαστινού, που υπηρέτησε την ιατρική επιστήμη και την πολιτική με συνέπεια, ευγένεια, μετριοπάθεια και ήθος», ανέφερε σε ανάρτησή της στο Twitter η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Κ. Παπούλιας: Το ήθος, το πάθος και η γενναιοδωρία του Δ. Κρεμαστινού λείπουν ήδη από την επιστήμη και τη δημόσια ζωή

«Το ήθος, το πάθος και η γενναιοδωρία του λείπουν ήδη από την επιστήμη και από τη δημόσια ζωή», αναφέρει ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας για τον θάνατο του Δημήτρη Κρεμαστινού.

«Η τελευταία μάχη που έδωσε ο Δημήτρης ήταν σκληρή και άνιση. Είχαν προηγηθεί πολλές άλλες, δύσκολες, μάχες για τους πολλούς. Άλλοτε σαν γιατρός, άλλοτε σαν πολιτικός και πάντα σαν ρομαντικός ανθρωπιστής, ο Δημήτρης Κρεμαστινός έδινε περισσότερα από αυτά που του ζητούσαν» σημειώνει στο συλλυπητήριο μήνυμα του ο κ. Παπούλιας και καταλήγει: «Το ήθος, το πάθος και η γενναιοδωρία του λείπουν ήδη από την επιστήμη και από τη δημόσια ζωή».

Κ. Μητσοτάκης: Ο κόσμος της επιστήμης και της πολιτικής έχασαν ένα επίλεκτο στέλεχος

Τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του Δημήτρη Κρεμαστινού που έχασε τη μάχη για τη ζωή εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ο κόσμος της επιστήμης και της πολιτικής έχασαν σήμερα ένα επίλεκτο στέλεχός τους», έγραψε στο Twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συνέχισε: «Στην μακρά διαδρομή του, ο Δημήτρης Κρεμαστινός άφησε ξεχωριστό αποτύπωμα αξιοπρέπειας, ευθύνης και αποτελεσματικότητας. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Μόλις έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του Δημήτρη Κρεμαστινού, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Δημήτρης Κρεμαστινός, Καθηγητής Ιατρικής και τ. Υπουργός Υγείας, υπηρέτησε το χώρο της Υγείας με αξιοπρέπεια και αίσθημα ευθύνης. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του και στο ΚΙΝΑΛ».

Αλ.Τσίπρας: Υπηρέτησε με συνέπεια την επιστήμη και το κοινοβούλιο

«Αποχαιρετούμε σήμερα τον Δημήτρη Κρεμαστινό, έναν άνθρωπο που υπηρέτησε με συνέπεια την επιστήμη, το κοινοβούλιο και τη δημοκρατική παράταξη. Είχα την τύχη να τον γνωρίσω από κοντά και να διακρίνω το βάθος των γνώσεών του για την επιστήμη και τα ακαδημαϊκά ζητήματα», αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter ο Αλέξης Τσίπρας και συνεχίζει: «Αλλά και την ειλικρινή του έγνοια για τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων στον τόπο μας. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στη σύζυγό του και στους δικούς του ανθρώπους».

Κ.Σημίτης: Επηρέασε σημαντικά την επιστημονική και πολιτική ζωή της χώρας

Τη θλίψη και τη συμπαράστασή του στην οικογένεια του Δημήτρη Κρεμαστινού, εξέφρασε με δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

«Ο Δημήτρης Κρεμαστινός, με το ενδιαφέρον του για τον άνθρωπο και τις κοινωνικές εξελίξεις, επηρέασε σημαντικά την επιστημονική και πολιτική ζωή της χώρας.

Ήταν για χρόνια φίλος και συναγωνιστής στην προσπάθεια για μία δημιουργική πολιτική. Θα μου λείψει πολύ. Στην οικογένειά του εκφράζω τη θλίψη και τη συμπαράστασή μου», αναφέρει ο κ. Σημίτης.

Φ. Γεννηματά για Κρεμαστινό: Χάσαμε έναν σπουδαίο άνθρωπο

Η Φώφη Γεννηματά αναφέρει «ήταν ”ο δικός μας γιατρός”. Ο Δ. Κρεμαστινός δεν στάθηκε μόνο στο πλευρό του ιδρυτή μας Ανδρέα Παπανδρέου. Κέρδισε την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη των Ελλήνων, μέσα από τη συνεχή κοινωνική , επιστημονική και την Ακαδημαϊκή του παρουσία, το διδακτικό και ερευνητικό του έργο, τη δράση του στις μεγαλύτερες Καρδιολογικές Κλινικές της χώρας και τη θητεία του στο Υπουργείο Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων όπου συνέβαλε στην ενίσχυση του ΕΣΥ.

Το όνομά του συνδέθηκε με τη λειτουργία των σημαντικότερων καρδιολογικών κλινικών της χώρας, την  ενίσχυση του ΕΚΑΒ, τη λειτουργία των αεροδιακομιδών, τη δημιουργία του ΟΚΑΝΑ, την εισαγωγή της τηλεϊατρικής, την αναμόρφωση του ψυχιατρείου της Λέρου, την ίδρυση και στήριξη του Νοσοκομείου Ρόδου.

Η απουσία του αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στην επιστήμη, στην παράταξή μας, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Δωδεκάνησα που τον αγάπησαν και τον τίμησαν επί σειρά ετών. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες θα τον θυμόμαστε με αγάπη και σεβασμό.  Ειλικρινή συλλυπητήρια στην Τζένη και τους οικείους του».

Γ. Παπανδρέου

Τη βαθιά του θλίψη για τον θάνατο του Δημήτρη Κρεμαστινού εξέφρασε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

«Ο Δημήτρης Κρεμαστινός, ένας σπουδαίος άνθρωπος, επιστήμονας, πολιτικός, δεν είναι πια κοντά μας. Η θλίψη μου είναι βαθιά. Με τον Δημήτρη, μας συνέδεαν πολλά, που τα λόγια δεν είναι εύκολο αυτήν την ώρα να περιγράψουν» ανέφερε για να προσθέσει:

«Ο δεσμός μας, οικογενειακός και προσωπικός, ήταν πολύ στενός και πολύ ιδιαίτερος. Το γεγονός ότι, στα χέρια του είχαμε όλοι εναποθέσει τη ζωή του Ανδρέα, με είχε φέρει πολύ κοντά του.

Η φιλία μας ιδιαίτερη και ανεκτίμητη. Πάντα, άνθρωπος της προσφοράς για το δημόσιο καλό. Ο θάνατός του είναι μεγάλη απώλεια για όλους μας. Καλό ταξίδι, Δημήτρη».

Χ. Καστανίδης

Την συγκίνησή του εξέφρασε με ανάρτηση στο Twitter και ο πρώην υπουργός και νυν βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Χάρης Καστανίδης, ο οποίος έγραψε: «Το 150ό θύμα του ιού έμελλε τελικά να είναι ένας από τους επιφανέστερους καρδιολόγους που ανέδειξε ποτέ ο τόπος. Άγγελος-φύλακας αμέτρητων ανθρώπων, από τον Ανδρέα μέχρι τον φτωχό του καθημερινού μόχθου, λύγισε μόνο στη μάχη για τη δική του ζωή. Δημήτρη, θα είσαι πάντα μαζί μας».

Συλλυπητήρια από το ΚΚΕ

«Ο Δημήτρης Κρεμαστινός πορεύτηκε με σεμνότητα και ήθος», αναφέρει σε σχόλιό του το ΚΚΕ για τον θάνατο του πρώην υπουργού Υγείας. Το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά του και τονίζει πως ο Δημήτρης Κρεμαστινός υπήρξε εξαίρετος γιατρός και καθηγητής καρδιολογίας. «Το ΚΚΕ εκφράζει τη θλίψη του για την απώλεια του Δημήτρη Κρεμαστινού, εξαίρετου ιατρού και καθηγητή καρδιολογίας, επί σειρά ετών βουλευτή με το ΠΑΣΟΚ, αντιπροέδρου της Βουλής και πρώην Υπουργού Υγείας, ο οποίος σε όλη του τη διαδρομή -επιστημονική, πολιτική και κοινωνική- πορεύτηκε με σεμνότητα και ήθος. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και όλους τους οικείους του».

About Author