Στο δρόμο 280 εργαζόμενοι της ΤΕΡΝΑ στην Εύβοια

Με διαδικασίες εν κρυπτώ και μέσω της «εθελούσιας εξόδου» η ΤΕΡΝΑ πετάει στο δρόμο 280 οικογένειες της ευρύτερης περιοχής Μαντουδίου. Στην έκτακτη σύσκεψη του Δημοτικού Συμβουλίου συμμετείχε και ο Βαγγέλης Αποστόλου. «Στο ίδιο έργο θεατές οι κάτοικοι στο Μαντούδι», σχολιάζει η ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ.

Η εταιρεία ΤΕΡΝΑ ΛΕΥΚΟΛΙΘΟΙ ανακοίνωσε ξαφνικά σήμερα το μεσημέρι ότι τίθεται σε εφαρμογή πρόγραμμα «εθελούσιας εξόδου» των εργαζομένων της στο Μαντούδι της Εύβοιας.

Στην έκτακτη σύσκεψη του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιώργου Τσαπουρνιώτη σήμερα Πέμπτη 7.5.2020, συμμετείχε και ο βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου, ο οποίος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με διαδικασίες εν κρυπτώ και αιφνιδιαστικές ανακοινώσεις η ΤΕΡΝΑ πετάει στο δρόμο 280 οικογένειες της ευρύτερης περιοχής Μαντουδίου με τη λαιμητόμο της “εθελούσιας εξόδου”. Σε μια περιοχή η οποία μαστίζεται από την ανεργία κι έχει δώσει αγώνες για την αντιμετώπισή της η λέξη εθελούσια αποτελεί τουλάχιστον κυνισμό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ συμπαραστέκεται στους εργαζόμενους, είναι μαζί τους σε αυτή τη μάχη και καλεί τη Κυβέρνηση να μην τους εμπαίξει για μια ακόμη φορά και να προστατεύσει το δικαίωμά τους στην εργασία».

ΕΜΕΙΣ – ΑΡΚΙ: Ξανά στο ίδιο έργο θεατές οι κάτοικοι στο Μαντούδι

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ στη ΓΣΕΕ:

Η ΤΕΡΝΑ ΛΕΥΚΟΛΙΘΟΙ προχωράει σε εκατοντάδες απολύσεις στην Εύβοια

Για πολλοστή φορά στο ίδιο έργο θεατές βρεθήκαν οι κάτοικοι στο Μαντούδι Ευβοίας.

Μετά από 30 χρόνια και την βίαιη αποβιομηχάνισης της περιοχής με το κλείσιμο δεκάδων εργοστασίων που οδήγησαν στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους, η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν κακόγουστο αστείο.

Αυτή την φορά είναι σειρά της ΤΕΡΝΑ ΛΕΥΚΟΛΙΘΟΙ, εταιρία του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, να σπείρει ανεργία, ανασφάλεια και αδιέξοδα, καθώς χθες προχώρησε σε μια άκρως αιφνιδιαστική κίνηση ανακοινώνοντας 170 περίπου απολύσεις μόνιμου και άλλες περίπου 200 εργολαβικού προσωπικού.

Μάλιστα προχώρησε σε ένα ακόμη επαίσχυντο βήμα καλώντας το προσωπικό άρον άρον σήμερα το πρωί στα γραφεία της διεύθυνσης να υπογράψουν την οικειοθελή τους αποχώρηση έναντι μικρού φιλοδωρήματος.

Για μια φορά ακόμα γίνεται φανερό ότι με πρόσχημα την πανδημία και μαέστρους τον ΣΕΒ και τους εκπροσώπους τους, οι επιχειρηματίες προκειμένου να διασφαλίσουν τα κέρδη τους δεν σταματούν σε τίποτε.

Την ώρα που στην Εύβοια διαπραγματεύονται δισ. ευρώ για τα αιολικά πάρκα από τις εταιρίες παράγωγης ρεύματος, η κίνηση της εν λόγω εταιρίας κρίνεται ως ύποπτη και απαράδεκτη.

Η παράταξη μας πιστή στην υπεράσπιση των συμφερόντων του κόσμου της εργασίας με όλη της τη δύναμη καταδικάζει την απαράδεκτη απόφαση της ΤΕΡΝΑ ΛΕΥΚΟΛΙΘΟΙ και δηλώνει την αμέριστη αλληλεγγύη της στον αγώνα των εργαζομένων της και την υπεράσπιση του δικαιώματός τους για αξιοπρεπή διαβίωση.

About Author