anatropinews.gr

Pulse: Μεγάλο προβάδισμα Ν.Δ από το ΣΥΡΙΖΑ αλλά με τάσεις μείωσης- Έχασε 2,5 μονάδες σε ένα μήνα

Προβάδισμα άνω των 20 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με σημαντική μείωση 2,5 μονάδων σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, διατηρεί η ΝΔ σε έρευνα της Pulse για τον ΣΚΑΪ. Το κυβερνών κόμμα καταγράφει ποσοστό της τάξης του 42,5%, με τον ΣΥΡΙΖΑ στο 22%.

Ακολουθούν ΚΙΝΑΛ με 6%, ΚΚΕ με 5,5%, Ελληνική Λύση με 4%, ΜεΡΑ 25 με 2,5%, η γκρίζα ζώνη (Λευκό, Άκυρο, ΔΓ/ΔΑ) προσδιορίζεται στο 11,5%. Συντριπτικά το μεγαλύτερο ποσοστό των αναποφάσιστων προέρχεται, όπως είναι σαφές, από τον χώρο των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.

Μεγάλη είναι και η υπεροχή του Κυριάκου Μητσοτάκη έναντι του Αλέξη Τσίπρα στον δείκτη καταλληλότητας για την πρωθυπουργία, με τον πρωθυπουργό να συγκεντρώνει το 51% έναντι του 23% του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σαφής είναι και η επιδοκιμασία των χειρισμών της κυβέρνησης σε μια σειρά τομείς. 75% των ερωτηθέντων αξιολογεί θετικά τις αποφάσεις και τις ενέργειες της κυβέρνησης έναντι 20%. Μάλιστα, και το 64% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και το 90% των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ αξιολογούν θετικά την κυβερνητική διαχείριση.

Μεικτή είναι η άποψη για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, με 44% να αξιολογεί θετικά και 50% αρνητικά τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στα ενδιαφέροντα της μέτρησης ότι το 32% των ψηφοφόρων της ΝΔ αξιολογεί θετικά τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ έναντι μόλις του 23% των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ.

Read Previous

Θεσσαλονικιός έκανε το εσώρουχό του μάσκα και μπήκε στο λεωφορείο

Read Next

Μειώνεται ο φόβος για την πανδημία, αυξάνει σημαντικά ο φόβος για την οικονομική κρίση και τα εισοδήματα