Διατηρούνται αποζημίωση ειδικού σκοπού, αναστολή οφειλών και έκπτωση ενοικίου

«Η αποζημίωση ειδικού σκοπού συνεχίζεται για όσους εργαζόμενους παραμένουν σε καθεστώς προσωρινής αναστολής της σύμβασής τους σε συνάρτηση με το χρονικό διάστημα που θα διαρκέσει η αναστολή», ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με ένα δισ. ευρώ επιπλέον ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Η ενίσχυση θα καθορισθεί αναλογα με τον αριθμό εργαζομένων στις επιχειρήσεις.

Μεταξύ άλλων,  ο κ. Σταϊκούρας ανακοίνωσε:

Όσον αφορά την έκτακτη ενίσχυση, θα συνεχισθεί και θα υπολογισθεί ανάλογα με τον αριθμό που ο εργαζόμενος θα παραμείνει σε αναστολή σύμβασης.

Παράλληλα, ισχύουν και τον Μάιο τα μέτρα αναστολής οφειλών και η έκπτωση 40% στην πληρωμή ενοικίου για επιχειρήσεις και εργαζομένους που θα παραμεινουν κλειστές.

Δρομολογείται εντός των επομένων δύο μηνών μια δεύτερη επιστρεπτέα προκαταβολή.

Δρομολογούντα στοχευμένες κλαδικές πολιτικές για τομείς που πλήττονται από την πανδημία, όπως ο τουρισμός.

Παρατείνεται η προστασία της πρώτης κατοικίας κατά τρεις μήνες. Το μέτρο όμως δεν καλύπτει τους μεταγενέστερους «κόκκινους» δανειολήπτες, όπως διευκρίνισε. Παράλληλα, έκανε λόγο για πλαίσιο επιδότησης των δανειοληπτών,

Το συνολικό κόστος των μέτρων που έχουν υλοποιηθεί ή πρόκειται να υλοποιηθούν υπολογίζεται στα 24 δισ.ευρώ, δήλωσε ο κ.Σταϊκούρας.

Ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι θα αξιοποιηθούν τα περιθώρια δημοσιονομικής ευελιξίας και ενίσχυση της απασχόλησης μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος SURE.

Με τα παραπάνω «όπλα», το κράτος θα συνεισφέρει καθοριστικά κατά το στάδιο της ανάκαμψης, γνωρίζοντας ότι, κατά τη συγκεκριμένη κρίση, επλήγη και η ζήτηση και η προσφορά στην οικονομία, ανέφερε χαρακτηριστικά.

About Author