Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών και φοιτητών έξω από τη Βουλή

Με μάσκες, γάντια και τις απαραίτητες αποστάσεις, εκπαιδευτικοί και φοιτητές συγκεντρώθηκαν έξω από τη Βουλή για να διαμαρτυρηθούν κατά του νομοσχεδίου για την Παιδεία, ζητώντας την απόσυρσή του.

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) μαζί με Συλλόγους εκπαιδευτικών από την Αθήνα και φοιτητές, πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος, με κύριο αίτημα να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, που όπως λένε δεν αντιμετωπίζει κανένα από τα μεγάλα ζητήματα της εκπαίδευσης, αλλά απαξιώνει ακόμη περισσότερο το δημόσιο Σχολείο.

Οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν και συμβολική πορεία γύρω από την πλατεία Συντάγματος.

Χαρακτηριστικά, στην ανακοίνωση της, η ΔΟΕ αναφέρει:

“Το Υπουργείο Παιδείας και η Κυβέρνηση της Ν.Δ., εν μέσω πανδημίας και περιοριστικών μέτρων μετακίνησης, βρήκε τον τρόπο να φέρει ένα ακόμα αντιδραστικό αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο. Το νομοσχέδιο δεν αντιμετωπίζει κανένα από τα μεγάλα και επείγοντα προβλήματα της εκπαίδευσης. Αντίθετα, ορθώνει νέα εμπόδια στην προσπάθεια των παιδιών να μορφωθούν, χειροτερεύει τους όρους της εκπαιδευτικής διαδικασίας, ανοίγει το δρόμο για την παραπέρα απαξίωση του Δημόσιου Σχολείου.

Πρόκειται για ενέργεια άκρως επιθετική. Κυβέρνηση και Υπουργείο εκμεταλλεύονται την πανδημία ως ευκαιρία, για να περάσουν ριζικές αναδιαρθρώσεις που επιφέρουν συντριπτικά πλήγματα σε βάρος της Δημόσιας Εκπαίδευσης, των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και των εργασιακών κατακτήσεων των εκπαιδευτικών.

Απέναντι στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο που συρρικνώνει το Δημόσιο Σχολείο έχουμε χρέος να αντιδράσουμε και να παλέψουμε με πολύμορφες δράσεις προκειμένου να αποσυρθεί”.

About Author