Β.Κικίλιας: Οι αποφάσεις για τα σχολεία βασίζονται στην εισήγηση της επιτροπής

Καθημερινά θα παρακολουθείται η καμπύλη του κοροναϊού, καθώς αίρονται σταδιακά τα περιοριστικά μέτρα, εξήγησε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. Μιλώντας στον Σκάι, ανέφερε ότι το παρατηρητήριο που έχει συσταθεί, απαρτίζεται από επιστήμονες, τεχνοκράτες και ειδικούς που καθημερινά θα εξετάζουν την κατάσταση σε σχέση και με τη δυναμικότητα του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Ο κ. Κικίλιας τόνισε πως ήδη έχουν γίνει 3.748 προσλήψεις και οι ΜΕΘ που είναι διαθέσιμες έφτασαν τις 1.017. Αναφέρθηκε στο επίδομα που δόθηκε στους υγειονομικούς και τόνισε πως η κυβέρνηση εξετάζει και άλλους τρόπους περαιτέρω στήριξή τους, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί σε λεπτομέρειες. Είπε ακόμη ότι σταδιακά επιστρέφουν σε μια μερική κανονικότητα τα νοσοκομεία του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα με την έναρξη χειρουργείων και απογευματινών ιατρείων. Ιδιαίτερα για τα χειρουργεία εξήγησε ότι θα γίνεται το 50% του μέσου όρου του 2019.

Σχολιάζοντας τις ανησυχίες για το άνοιγμα των σχολείων, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται με βάση την εισήγηση της επιτροπής επιστημόνων. «Αν υπάρχει κάποιος άλλος που έχει άλλη γνώμη θα πρέπει να την τεκμηριώσει επιστημονικά», τόνισε ο κ. Κικίλιας.

Με αφορμή την αναφορά του πρωθυπουργού, ότι ο υπουργός Υγείας ήταν εκείνος που του πρότεινε τον Σωτήρη Τσιόδρα, ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε στην απόφαση της κυβέρνησης για σύσταση της επιτροπής λοιμωξιολόγων με τη συμμετοχή 28 κορυφαίων επιστημόνων. «Θεωρώ ότι είναι ένας πολύ σοβαρός άνθρωπος, γλυκός άνθρωπος, καταξιωμένος επιστήμονας και χαίρομαι πάρα πολύ με έναν πολύ γλυκό και ωραίο τρόπο και σαφή ψυχική επαφή περνάει στους Έλληνες καθημερινά τα μηνύματά μας».

Πηγή: skai.gr

About Author