Ν. Φίλης: Η απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων είναι πολιτική

Η ξεκάθαρη θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι να μην ανοίξουν τα σχολεία μέχρι τον Σεπτέμβρη, τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης. Μιλώντας στο Mega o κ. Φίλης, επεσήμανε πως «η εκπαίδευση και η οικονομία καθορίζουν το ζήτημα της υγειονομικής μάχης που δίνουμε. Και για ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα, η κυβέρνηση δε θέλησε να μοιραστεί τους προβληματισμούς και τις συνευθύνες».

Ως εκ τούτου, «η απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων είναι αμιγώς πολιτική», είπε, αφού δημοσίως γνωρίζουμε ότι ο ιατρικός και επιστημονικός κόσμος δεν έχει ενιαία γνώμη για το ζήτημα των σχολείων. «Είναι σαφές ότι φτιάχνεται ένα πλαστό κλίμα επιστροφής στην κανονικότητα», πρόσθεσε και αναρωτήθηκε αν αξίζει αυτό το ρίσκο. Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι να ανοίξει η Γ Λυκείου τηρώντας πάντα τα μέτρα προστασίας, τα οποία στο σύνολο της εκπαίδευσης είναι αδύνατο να υλοποιηθούν. «Χρειάζονται μαζικά τεστ στο εκπαιδευτικό προσωπικό», επεσήμανε και συμπλήρωσε πως «η ανησυχία της ΟΛΜΕ είναι πραγματική και αφορά συνολικά τη δημόσια υγεία».

Ο κ. Φίλης σχολίασε και τα δύο νομοθετήματα που προώθησε η κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας, τα οποία αφορούν στο περιβάλλον και την εκπαίδευση υποστηρίζοντας πως το πρώτο είναι το χειρότερο στη χώρα από το 1974, ενώ το δεύτερο εκτός του ότι είναι επικίνδυνο, αυξάνει και τον αριθμό των παιδιών ανά τάξη σε δημοτικά και νηπιαγωγεία.

Πηγή: Mega

 

About Author