anatropinews.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Τέλος της καραντίνας σημαίνει και τέλος των ΠΝΠ

«Η Βουλή δεν μπορεί να είναι ούτε διακοσμητικό όργανο, ούτε μηχανισμός διεκπεραίωσης συμφερόντων. Το καθεστώς έκτακτης ανάγκης δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει μόνιμο»

«Το τέλος της καραντίνας πρέπει να φέρει το τέλος των ΠΝΠ», είναι το μήνυμα που στέλνει η αξιωματική αντιπολίτευση μέσω δήλωσης του εκπροσώπου Τύπου της, ενόψει των ανακοινώσεων Μητσοτάκη.

«Κατά την περίοδο της καραντίνας, είδαμε την κυβέρνηση όχι μόνο να χρησιμοποιεί την πανδημία ως ευκαιρία για ρουσφέτια και εξυπηρετήσεις “ημέτερων”, αλλά και να καταθέτει κρίσιμα νομοσχέδια που δεν είχαν σχέση με το επίμαχο ζήτημα της περιόδου σε συνθήκες υπολειτουργίας της Βουλής», τονίζει δηκτικά ο Αλ. Χαρίτσης.

Θυμίζουμε ότι, μέχρι στιγμής στη Βουλή έχουν κυρωθεί πέντε ΠΝΠ που αφορούν την πανδημία του κοροναϊού και άλλες δύο για το προσφυγικό ενώ θα συζητηθεί το περιβαλλοντοκτόνο νομοσχέδιο Χατζηδάκη, για το οποίο έχουν εκφραστεί ήδη έντονες αντιδράσεις από κόμματα και κοινωνικούς φορείς.

Αναλυτικά η δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ :

Η έκτακτη συνθήκη της πανδημίας άλλαξε την καθημερινότητα όλων των πολιτών, άλλαξε ακόμα και τη λειτουργία των βασικών θεσμών της χώρας μας. Ως έναν βαθμό, οι αλλαγές αυτές ήταν επιβεβλημένες, καθώς οι οδηγίες της επιστημονικής κοινότητας δεν άφηναν περιθώρια για εξαιρέσεις.

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται σήμερα να ανακοινώσει την επιστροφή στην κανονικότητα. Κανονικότητα, όμως, χωρίς την πλήρη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών δεν μπορεί να υπάρξει. Στο πλαίσιο αυτό, η λειτουργία του Κοινοβουλίου συνιστά απαραίτητη προϋπόθεση.

Κατά την περίοδο της καραντίνας, είδαμε την κυβέρνηση όχι μόνο να χρησιμοποιεί την πανδημία ως ευκαιρία για ρουσφέτια και εξυπηρετήσεις “ημέτερων”, αλλά και να καταθέτει κρίσιμα νομοσχέδια που δεν είχαν σχέση με το επίμαχο ζήτημα της περιόδου σε συνθήκες υπολειτουργίας της Βουλής.

Μαζί με το τέλος της καραντίνας, πρέπει να έρθει και το τέλος των ΠΝΠ. Η Βουλή δεν μπορεί να είναι ούτε διακοσμητικό όργανο, ούτε μηχανισμός διεκπεραίωσης συμφερόντων. Το καθεστώς έκτακτης ανάγκης δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει μόνιμο.

Read Previous

Διαδικτυακό παρατηρητήριο για την πανδημία, από ερευνητές του ΑΠΘ

Read Next

Πρόβλεψη σοκ για την Βρετανία: Θα ξεπεράσει την Ιταλία σε νεκρούς