Ο Τζιτζικώστας έσπευσε να ανοίξει τη Νέα Παραλία πριν τον Δήμαρχο

Τα κιγκλιδώματα από τη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης έφυγαν –έμειναν όλα τα άλλα περιοριστικά μέτρα– αλλά… «μεταφέρθηκαν» στις σχέσεις του δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα και του περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα με άμεσες συνέπειες. Διότι το τέλος της απαγόρευσης κυκλοφορίας στη Νέα Παραλία ήταν το καλό νέο της σημερινής μέρας και έσπευσε να το καρπωθεί πρώτος με ανακοίνωσή του ο κ. Τζιτζικώστας, αφήνοντας τον «μουτζούρη» στα χέρια του κ. Ζέρβα, όπως επισημαίνει η efsyn.gr

Πρωί πρωί σήμερα, ο περιφερειάρχης άρπαξε όλη την «επικοινωνιακή κρέμα», αναγγέλλοντας το ευχάριστο γεγονός, παρά το ότι μαζί με τον δήμαρχο εισηγήθηκαν στον Νίκο Χαρδαλιά την άρση της απαγόρευσης. Κατόπιν τούτου χθες  αργά το βράδυ ο κ. Χαρδαλιάς πήρε την απόφαση, την ανήγγειλε στον περιφερειάρχη, ο οποίος όμως δεν το είπε στον δήμαρχο για να βγάλουν κοινή δήλωση και το ανήγγειλε μόνος.

Αιφνιδιασμένος ο κ. Ζέρβας σήμερα το πρωί, επιτηρούσε  έργα στον δήμο, ρωτήθηκε και δεν έκρυψε τη δυσφορία του για την άγνοια που είχε. Πληροφορίες θέλουν ο περιφερειάρχης να δικαιολογήθηκε στον δήμαρχο, λέγοντας ότι δεν ήθελε να… τον ενοχλήσει χθες τα μεσάνυχτα. Πάντως, ο δήμαρχος έκανε πέτρα την καρδιά και έστειλε συνεργεία να αποσύρουν τα κιγκλιδώματα από σήμερα το απόγευμα, χωρίς να παραπέμψει το έργο στην περιφέρεια.

Με δεδομένο ότι η επικοινωνία κρίνεται και από την ταχύτητα αντίδρασης, άλλοι θυμήθηκαν ότι ουσιαστικά ο κ. Τζιτζικώστας το κρατούσε «μανιάτικο» και αντιγύρισε το «κρύο πιάτο» που του είχε σερβίρει ο δήμαρχος όταν, ενώ είχαν συνεννοηθεί για την εισήγηση κλεισίματος της Νέας Παραλίας, ο κ. Ζέρβας είχε σπεύσει πριν την απόφαση της Πολιτικής Προστασίας να το αναγγείλει σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Οι συνέπειες της κατάληξης αυτού του ιδιόμορφου διαγωνισμού «ταχύτητας αγγελιαφόρου» φάνηκαν αμέσως με ένα επικοινωνιακό μπάχαλο. Ο κ. Τζιτζικώστας ανήγγειλε άνοιγμα για τις 10 σήμερα το βράδυ. Το μεσημέρι με διαφορά μισής ώρας συνεργεία του δήμου άνοιγαν και έκλειναν τα κιγκλιδώματα μέχρι που στο τέλος αποσύρθηκαν τελείως, ενώ δινόταν αλληλοαναιρούμενες πληροφορίες από την Ελληνική Αστυνομία και τη Δημοτική Αστυνομία, για το πότε επισήμως θα άνοιγε η Παραλία – κι όλα αυτά ενόσω οι πολίτες έκαναν ήδη τις βόλτες τους.

About Author