Δούρου: Η Περιφέρεια Αττικής προωθεί καλλυντικό ως… αντισηπτικό

Η Ρένα Δούρου καταγγέλλει την διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, καθώς θεωρεί ότι προωθεί με λογότυπό της ένα καλλυντικό προϊόν, ως αντισηπτικό και απολυμαντικό. Επίσης, ο ΕΟΦ (Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων) λέει ότι το συγκεκριμένο προϊόν δεν μπορεί να φέρει τις ενδείξεις «Οινόπνευμα – Απολυμαντική και Αντισηπτική δράση» και η αρμόδια διεύθυνση, με το υπ. αριθμ. 42174 έγγραφο από 8/4, ζητά από τον προμηθευτή να διαγράψει άμεσα τις παραπάνω ενδείξεις για να κυκλοφορεί νόμιμα.

Μάλιστα, ο ΕΟΦ, όπως σημειώνει η παράταξη της πρώην περιφερειάρχη, παρότι έχει ζητήσει με έγγραφό του απ’ τον προμηθευτή, να διαγράψει άμεσα τις παραπάνω ενδείξεις, αυτό δεν έχει συμβεί.

Επίσης, η κ Δούρου διαπιστώνει πως πάνω στο εν λόγω προϊόν έχει εκτυπωθεί και το λογότυπο της Περιφέρειας, γεγονός «παράδοξο» κατά την πρώην περιφερειάρχη.

Επομένως, η παράταξη Δύναμη Ζωής, καλεί την Διοίκηση της Περιφέρειας «εν μέσω πανδημίας να σταματήσει να αντιμετωπίζει με επικοινωνιακούς όρους αυτοπροβολής, σοβαρά ζητήματα που άπτονται της δημόσιας υγείας και να αναλάβει τις ευθύνες της – είτε πρόκειται για τους ελέγχους ιδιωτικών δομών υγείας, είτε για την προμήθεια κρίσιμων μέσων προστασίας κατά του ιού».

About Author