Ο εκπρόσωπος της ΔΙΣ τρολάρει την κυβέρνηση: Εμείς δεν έχουμε… Πρωτοψάλτη

Ειρωνικό τόνο χρησιμοποίησε ο μητροπολίτης Ναυπάκτου και εκπρόσωπος τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, Ιερόθεος, για να σχολιάσει το «happening» έξω από το Μέγαρο Μαξίμου το περασμένο Σάββατο με πρωταγωνιστές τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την Άλκηστη Πρωτοψάλτη, το οποίο προκάλεσε αντιδράσεις και στους κόλπους της Εκκλησίας της Ελλάδας.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Ιερόθεος, όταν ρωτήθηκε για το θέμα της συναυλίας της Άλκηστις Πρωτοψάλτη στο κέντρο της Αθήνας, σημείωσε με νόημα ότι στην Εκκλησία «δεν έχουμε μία Πρωτοψάλτη όσο καλή και αν είναι, αλλά πολλούς πρωτοψάλτες που περιμένουν να κάνουν το έργο τους».

Σε πιο σοβαρό τόνο, πάντως, ο εκπρόσωπος της ΔΙΣ αναφέρθηκε στην επιστολή την οποία έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος στον πρωθυπουργό, σε υπουργούς και στον Σωτήρη Τσιόδρα τις 22 Απριλίου διευκρινίζοντας ότι η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ήταν ανάμεσα στους υπουργούς που έλαβαν την επιστολή ενώ επεσήμανε πως ο Αρχιεπίσκοπος αναμένει απάντηση από την κυβέρνηση.

«Κάναμε μεγάλες θυσίες την Μεγάλη Εβδομάδα. Η συντριπτική πλειοψηφία των ιερέων τήρησε τα μέτρα. Όταν λοιπόν γίνονται διάφορα σενάρια για τα κομμωτήρια και τα μαγαζιά και δεν γίνεται αναφορά στο θέμα της Εκκλησίας, νομίζω αυτό δημιούργησε μία μεγάλη ανησυχία και σύγχυση… Πώς γίνεται να σκέφτονται για τα κομμωτήρια και να μην σκέφτονται και να μην μιλάνε για την αποκλιμάκωση ως προς την Εκκλησία;» σημείωσε με νόημα, τονίζοντας ότι πρέπει να «ανοίξουν οι ναοί με τους όρους που θα ορίσει η επιτροπή εμπειρογνωμόνων».

About Author