Κιμ Γιονγκ Ουν: Νέο σενάριο για την υγεία του – «Ενδέχεται να τραυματίστηκε σε δοκιμή πυραύλου»

Ένα νέο σενάριο έρχεται να προστεθεί στις φήμες που ήδη κυκλοφορούν σχετικά με την υγεία του Βορειοκορεάτη ηγέτη, μετά τις διαβεβαιώσεις από ανώτερος σύμβουλος του προέδρου της Νότιας Κορέας ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι καλά στην υγεία του.

Μία νέα θεωρία σχετικά με την υγεία του Κιμ Γιονγκ Ουν, εν μέσω της έντονης φημολογίας που τον φέρει ακόμη και νεκρό, βλέπει το φως της δημοσιότητας. Οι νέες πληροφορίες προέρχονται από Βορειοκορεάτη που αυτομόλησε, ο οποίος και ανέφερε ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν ενδέχεται να υπέστη τραυματισμούς στη διάρκεια μιας πυραυλικής δοκιμής που διεξήχθη στις 14 Απριλίου, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η εφημερίδα της Νότιας Κορέας «The Dong-a Ilbo».

Σύμφωνα με τον πρώην αξιωματούχο, δεν υπάρχει κανένα στιγμιότυπο από τη συγκεκριμένη πυραυλική δοκιμή, κάτι που ενδέχεται να παραπέμπει στο ενδεχόμενο ενός ατυχήματος. Παράλληλα, όπως παρατήρησε ο ίδιος, «ο Κιμ ενδέχεται να αρρώστησε λίγο μετά την εκτόξευση του πυραύλου», καθώς τα ΜΜΕ της Βόρειας Κορέας «δεν μπορούν να δημοσιεύσουν στιγμιότυπα από πυραυλικές δοκιμές χωρίς την έγκριση του Κιμ».

Πάντως, ο ίδιος απέρριψε τις φήμες που ήθελαν τον Κιμ να είναι «εγκεφαλικά νεκρός» μετά από μία επέμβαση στην καρδιά, σημειώνοντας ότι τα εν λόγω δημοσιεύματα δεν φαίνονται αξιόπιστα ή ακριβή.

Σημειώνεται ότι ο ανώτερος σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του προέδρου της Νότιας Κορέας Μουν Τζε Ιν, Μουν Τσουνγκ Ιν, απέρριψε τις φήμες σχετικά με την υγεία του ηγέτη της Βόρειας Κορέας.

«Η κυβερνητική μας θέση είναι σταθερή», σημείωσε, μιλώντας στο CNN την Κυριακή. «Ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι ζωντανός και υγιής. Παραμένει στην περιοχή Γουονσάν από τις 13 Απριλίου. Μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί ύποπτες κινήσεις», προσέθεσε.

Εν τω μεταξύ, το κρατικό ραδιόφωνο της Βόρειας Κορέας μετέδωσε την Κυριακή ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν εξέφρασε την «ευγνωμοσύνη» του στους εργάτες που συμμετέχουν στην οικοδόμηση της πόλης Σαμτζιγιόνγκ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων «Yonhap» της Νότιας Κορέας.

«Ο σύντροφος Κιμ Γιονγκ Ουν εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στους εργαζόμενους που έντιμα και ολόψυχα υποστήριξαν την κατασκευή της Σαμτζιγιόνγκ. Οι εργαζόμενοι έχουν το πάθος να συμβάλουν ειλικρινώς στην κατασκευή ενός σοσιαλιστικού σταθμού ενέργειας χωρίς να ξεχνούν την εμπιστοσύνη και τις προσδοκίες του κόμματος», φέρεται να μετέδωσε ειδικότερα το βορειοκορεατικό κρατικό ραδιόφωνο.

About Author