«Η Ευρώπη στην εντατική»: Διαδικτυακή εκδήλωση την Πέμπτη 30 Απριλίου

Το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς εγκαινιάζει μία νέα σειρά διαδικτυακών εκδηλώσεων με τίτλο «Κοινωνία, Οικονομία & Πολιτική στην μετά-Covid19 εποχή»

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

Το ξέσπασμα μιας πανδημίας, και μάλιστα με επίκεντρο μεταξύ άλλων τις κοινωνίες της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής, έχει ήδη – και θα έχει οπωσδήποτε και στο μέλλον – ένα σημαντικό αποτύπωμα. Όπως σε κάθε μείζονα κρίση, έτσι και σε αυτή, που ξεκίνησε ως υγειονομική, προσέλαβε όμως γρήγορα σημαντικές κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές διαστάσεις, η φυσιογνωμία της “επόμενης μέρας” εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το ποιες κοινωνικές δυνάμεις διαχειρίζονται την κρίση και με ποιες προτεραιότητες.

Στο πλαίσιο αυτό, το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς εγκαινιάζει μία νέα σειρά διαδικτυακών εκδηλώσεων με τίτλο Κοινωνία, Οικονομία & Πολιτική στην μετά-Covid19 εποχή, με στόχο να αναδείξει, ακριβώς, τις πρωτόγνωρες προκλήσεις που έθεσε ενώπιον της διεθνούς κοινότητας, όπως και της ελληνικής κοινωνίας, η πανδημία, αλλά και να καταθέσει στο δημόσιο διάλογο εναλλακτικές προσεγγίσεις για την επόμενη, μετά την πανδημία, ημέρα σε όλα τα πεδία της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής ζωής.

Η πρώτη εκδήλωση του κύκλου αυτού, με θέμα Η Ευρώπη στην “εντατική” – Πολιτικές και οικονομικές διαστάσεις της νέας κρίσης, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Απριλίου 2020 και ώρα 18.00 μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας BigBlueButton.

Ομιλητές/ομιλήτριες :

– Σία Αναγνωστοπούλου – καθηγήτρια Ιστορίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο, πρώην Αναπληρώτρια Υπουργός Εξωτερικών αρμόδια για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις

– Σωτήρης Βαλντέν – δρ. Οικονομικών, Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Βρυξελλών, πρώην στέλεχος Ευρωπαϊκής Επιτροπής

– Κώστας Μελάς – δρ. Οικονομικών, διδάσκων Διεθνή Οικονομικά & Τραπεζική, Πάντειο Πανεπιστήμιο

– Δημήτρης Παπαδημούλης – Αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, επικεφαλής ευρωομάδας ΣΥΡΙΖΑ (GUE/NGL)

Συντονίζει η δημοσιογράφος Μαρία Ψαρά από τις Βρυξέλλες.

Θα μπορέσετε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση μέσω ειδικού συνδέσμου (link) που θα ανακοινωθεί.

About Author