Ιερώνυμος και ΔΙΣ σε Μητσοτάκη: Ανοίξτε τώρα τις εκκλησίες

Άμεσο άνοιγμα των εκκλησιών ζητά με επιστολή που απέστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, με τη σύμφωνη γνώμη της ΔΙΣ, προς την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Πρακτορείου ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ο Μακαριώτατος συνέταξε την επιστολή αυτή στη Ζάλτσα Βοιωτίας, ενώ τηλεφώνησε στα μέλη της ΔΙΣ και τους διάβασε το περιεχόμενο της. Σε αυτή ζητείται, ενόψει της συνεδρίασης της ΔΙΣ που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα, να ανοίξουν οι Εκκλησίες.

Για το θέμα έσπευσε να πάρει θετική θέση ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Μπογδάνος, αναρτώντας, μάλιστα δημοσίευμα του σάϊτ το οποίο διηύθυνε πριν εκλεγεί, σύμφωνα με το οποίο το επιχείρημα του Αρχιεπισκόπου εστιάζεται σε όσα συνέβησαν χθες έξω από το Μαξίμου.

 

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μια αυστηρή επιστολή, στην οποία η Εκκλησία φαίνεται να μην είναι άλλο δεκτική σε υποχωρήσεις. Ένας ακόμη λόγος που ο Αρχιεπίσκοπος προέβη σε αυτή την ενέργεια είναι για να προλάβει μια τυχόν παράταση μέτρων, καθώς όπως είχε τονιστεί στην ανακοίνωση της ΔΙΣ της 1ης Απριλίου, η Αναστάσιμη παννυχίδα θα τελεστεί πανηγυρικά στους ναούς στην απόδοση της εορτής του Πάσχα τη νύχτα της 26ης προς 27ης Μαΐου.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι πάντως φαίνεται να ήταν η χθεσινή αποδοχή της Πολιτείας στη κινούμενη συναυλία που έγινε από την ερμηνεύτρια Άλκηστη Πρωτοψάλτη, η οποία μάλιστα έφτασε μέχρι το Μαξίμου, όπου συναθροίστηκαν αρκετοί για να την παρακολουθήσουν. Ενώ λίγες ημέρες πριν, δεν είχε γίνει δεκτή η περιφορά του Επιταφίου.

Στην ίδια κατεύθυνση παρενέβη, άλλωστε, σήμερα και ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητος.

About Author