Βουλή: Σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα – Την ερχόμενη Πέμπτη ενημέρωση από τον πρωθυπουργό

Την επόμενη Πέμπτη θα ενημερώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την Ολομέλεια για την κυβερνητική πολιτική σχετικά με τις οικονομικές επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης στη χώρα. Η Βουλή επιστρέφει σταδιακά στην κανονικότητα και σήμερα θα κατατεθεί το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Την επόμενη εβδομάδα θα ακολουθήσουν τρεις συνεδριάσεις για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, ενώ σταδιακά θα αυξάνεται ο αριθμός των βουλευτών που θα συμμετέχουν στις επιτροπές (είχαν ληφθεί προληπτικά μέτρα λόγω κορωνοϊού). Έτσι στη συνεδρίαση της επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου θα συμμετέχουν οι Εισηγητές, οι Ειδικοί Αγορητές, οι Κοινοβουλευτικοί Εκπρόσωποι και ένας κύκλος έξι βουλευτών (θα αντιστοιχεί ένας σε κάθε κόμμα).

Η συζήτηση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος στην Ολομέλεια θα γίνει σε δύο συνεδριάσεις, στις 4 και 5 Μαΐου. Στις συνεδριάσεις θα τοποθετηθούν οι γενικοί εισηγητές και ειδικοί αγορητές, κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι ενώ τα κόμματα θα εκπροσωπηθούν κατ’ αναλογία της κοινοβουλευτικής τους δύναμης και με έναν κύκλο 25 ομιλητών. Σταδιακά ο αριθμός αυτός θα αυξάνεται, καθώς αναμένεται να ακολουθήσει η κατάθεση μιας σειράς νομοσχεδίων (π.χ. το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας είναι ήδη σε δημόσια διαβούλευση).

Επίσης αποφασίστηκε πως την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν δύο συνεδριάσεις επιτροπών:

-H συνεδρίαση της επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας θα γίνει τη Δευτέρα

-Η προανακριτική επιτροπή για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλο θα συνεδριάσει την επόμενη Πέμπτη (έχει σταλεί η σχετική πρόσκληση). Με βάση τον σχεδιασμό, η συγκεκριμένη Επιτροπή θα συνεδριάζει σε πλήρη σύνθεση στην αίθουσα της Γερουσίας.

Τέλος θα προστεθεί μία ακόμα συνεδρίαση στην Ολομέλεια για τη συζήτηση των επικαίρων ερωτήσεων κάθε Δευτέρα. Ειδικότερα από τις 4 του επόμενου μήνα προγραμματίζονται δύο συνεδριάσεις κοινοβουλευτικού ελέγχου (Δευτέρα και Τετάρτη) και στη συνέχεια θα αυξηθούν σε τρεις οι συνεδριάσεις (Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή).

About Author