Τέλος η καραντίνα για τη Μεσοποταμία στην Καστοριά

Μετά από είκοσι τέσσερις ημέρες καραντίνας, λόγω κοροναϊού, οι 3.000 κάτοικοι της Μεσοποταμίας Καστοριάς επέστρεψαν από σήμερα και πάλι σε κανονικού ρυθμούς, εφαρμόζοντας τα μέτρα μετακίνησης.

«Είναι ένα αισιόδοξο μήνυμα για την περιοχή μας, μετά απ’ όσα βιώσαμε τις τελευταίες ημέρες», δήλωσε ο δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης, υπογραμμίζοντας ότι τα περιοριστικά μέτρα ήταν αυστηρά, αλλά έφεραν αποτέλεσμα, ενώ, απευθυνόμενος στους κατοίκους, συνέστησε υπομονή ως προς την σταδιακή επιστροφή στην πλήρη κανονικότητα. «Οι μεγάλες προκλήσεις είναι μπροστά μας» σημείωσε ο κ. Κορεντσίδης και κάλεσε τους πολίτες να κρατήσουν ψηλά, όπως και έκαναν το προηγούμενο διάστημα, «το στοιχείο της ατομικής και κοινωνικής ευθύνης».

Ο Δημήτρης Παρασκευόπουλος, πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Μεσοποταμίας, δήλωσε ότι οι κάτοικοι αισθάνονται κουρασμένοι και ταλαιπωρημένοι. “Έφυγε από μπροστά μας ένα μεγάλο βάρος, αλλά το μυαλό των περισσοτέρων είναι πώς θα επιστρέψουν στην επόμενη ημέρα στις εργασίες και τα καταστήματά τους», πρόσθεσε.

About Author