Ν. Μηταράκης: Καταργείται η φιλοξενία μεταναστών σε ξενοδοχεία μέσα στο 2020

Την κατάργηση του προγράμματος φιλοξενίας μεταναστών σε ξενοδοχεία εντός του 2020 προανήγγειλε ο υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης.

«Μέσα στο 2020 θέλουμε να τα καταργήσουμε όλα αυτά τα ξενοδοχεία. Χρειαζόμαστε μέσα στο καλοκαίρι κάποιες κλίνες για να φιλοξενήσουμε ευάλωτες ομάδες. Στόχος είναι η κατάργηση της φιλοξενίας μεταναστών σε ξενοδοχεία», ανέφερε συγκεκριμένα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.

Ο κ. Μηταράκης τόνισε ότι όλες οι δομές θα είναι κλειστές και ελεγχόμενες. Βάζουμε αυστηρότερους όρους, ανέφερε μιλώντας στο Θέμα 104,6 για να υπογραμμίσει ότι «η χώρα δεν είναι ανοιχτή για εκείνους που δε δικαιούνται διεθνούς προστασίας. Θα απελαύνονται όσοι δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας».

Για τα κρούσματα κοροναϊού σε δομές φιλοξενίας μεταναστών, είπε: «Στη χώρα μας φιλοξενούμε 100.000 αιτούντες άσυλο. Σε αυτούς έχουν παρουσιαστεί 200 κρούσματα, είναι όλα στην ηπειρωτική Ελλάδα. Δεν έχουμε κανένα θάνατο. Δεν έχουμε κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα που να προήλθε από πρόσφυγες και μετανάστες στην τοπική κοινωνία».

Μιλώντας για το περιστατικό στη δομή μεταναστών στο Κρανίδι, σημείωσε ότι «δεν υπάρχει κάποιο ανησυχητικό κρούσμα εντός της ξενοδοχειακής δομής». Ενώ για τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις αναγνώρισε ότι υπάρχουν κάποιες που έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στο μεταναστευτικό. «Τον Φεβρουάριο ιδρύσαμε μητρώο καταγραφής των ΜΚΟ, αλλά και των εργαζομένων σε αυτές. Μέχρι το τέλος Μαΐου, θα έχουμε ολοκληρώσει αυτή τη διαδικασία. Θα υπάρξουν έλεγχοι για να δούμε το ρόλο της κάθε μιας από αυτές.».

About Author