Κ. Τσιάρας: Δεν τίθεται ζήτημα πλειστηριασμών με το άνοιγμα των υποθηκοφυλακείων

«Δεν υφίσταται ζήτημα πλειστηριασμών», ξεκαθάρισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, αναφερόμενος στο άνοιγμα των υποθηκοφυλακείων. Απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης σημείωσε πως τα υποθηκοφυλάκεια ανοίγουν «γιατί πρέπει να κάνουμε το πρώτο βήμα για την επανεκκίνηση της οικονομίας».

Από το βήμα της Βουλής αναφέρθηκε στο θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας και επεσήμανε πως «η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε μία σκληρή διαπραγμάτευση με τους θεσμούς για να παραταθεί αυτός ο χρόνος». Παράλληλα άσκησε κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος λέγοντας «να διαβάσετε τα κείμενα. Μας πίεζαν να δεσμευτούμε να μην υπάρξει επέκταση. Το μόνο που δεσμευτήκαμε είναι να φέρουμε νέο πλαίσιο. Άλλο αυτό και άλλο να λέτε πως δεσμευτήκαμε την άρση. Δεν είναι σωστό στο Κοινοβούλιο να λέτε ανακρίβειες».

Στην ανάγκη λήψης μέτρων για την προστασία της πρώτης κατοικίας αναφέρθηκαν από το Κίνημα Αλλαγής ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Μιχάλης Κατρίνης. Να σημειωθεί πως τόσο η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ όσο και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής κατέθεσαν τροπολογίες για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

About Author