Εκπρόσωπος ΙΕΚ: “Ο κ. Βρούτσης μας επέβαλε τις πλατφόρμες”

Σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία που ανατρέπει την κυβερνητική επιχειρηματολογία σχετικά με τα σκανδαλώδη, όπως εξελίχθηκαν, προγράμματα τηλεκατάρτισης, προέβη ο επικεφαλής (επιστημονικός διευθυντής) του ΙΕΚ ΣΒΙΕ Νίκος Καστρινάκης, εκπροσωπώντας τα ΙΕΚ που συμμετείχαν στο πρόγραμμα.

 

Μιλώντας στον Realfm και το Νίκο Χατζηνικολάου, ο κ. Καστρινάκης αποκάλυψε πως το υπουργείο Εργασίας “επέβαλε” τις “πλατφόρμες” για την υλοποίηση του προγράμματος και πως αυτή η διαδικασία δεν ήταν επιλογή των ΙΕΚ που συμμετείχαν και τα οποία υλοποίησαν “άψογα και έγκαιρα” την δουλειά που ανέλαβαν.

Η καταγγελία Καστρινάκη επιβεβαιώνει την εικόνα που υπάρχει ότι ο συγκεκριμένος “μηχανισμός” υλοποίησης του προγράμματος ήταν “εμπνεύσεως Βρούτση” και, προφανώς, απέβλεπε στην εμπλοκή στην τηλεκατάρτιση εταιρειών μειωμένης αξιοπιστίας που λειτούργησαν ως “πλατφόρμες”, αν και, όπως είπε, κάτι τέτοιο δεν ήταν απαραίτητο. “Η διαδικασία αυτή μας επιβλήθηκε από το υπουργείο”, είπε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας, μάλιστα, τον θυμό του.

Κάλεσε, δε, το υπουργείο να μην εκφράζεται με τρόπο που προσβάλλει την επιστημονική επάρκεια και αξιοπιστία των ΙΕΚ -προφανώς για να δικαιολογήσει το φιάσκο και να αναιρέσει τις σαφείς υπόνοιες σκανδάλου- και ζήτησε να αποζημιωθούν οι επιστήμονες και οι ομάδες εργασίας που έκαναν άψογα την δουλειά τους, χρεώνοντας το “μπάχαλο” στις εταιρείες-“πλατφόρμες” που επέλεξε ο κ. Βρούτσης.

About Author