Με 6 εκατ. δολάρια στη μάχη κατά του κοροναϊού η Beyonce

Η Beyonce ανακοίνωσε ότι θα δωρίσει έξι εκατομμύρια δολάρια (τουλάχιστον 5,5 εκατομμύρια ευρώ) για τις ανάγκες της ψυχικής υγείας των πολιτών και για άλλους σκοπούς στη διάρκεια της πανδημίας του κοροναϊού, γράφει σήμερα η Guardian.

Η διάσημη τραγουδίστρια θα συνεργαστεί με τον ιδρυτή του Twitter Τζακ Ντόρσεϊ και την οργάνωσή του #startsmall και θα δωρίσει στην Εθνική Συμμαχία για την Ψυχική Υγεία, στο πανεπιστήμιο UCLA και σε τοπικές οργανώσεις το συγκεκριμένο ποσό για το έργο τους στην αντιμετώπιση των προβλημάτων ψυχικής υγείας των πολιτών εξαιτίας της κρίσης.

Σε ανακοίνωσή της στην ιστοσελίδα της η Beyonce ανέφερε ότι αυξάνονται τα προβλήματα ψυχικής υγείας την περίοδο αυτή για τους ανθρώπους που δεν έχουν πρόσβαση σε βασικά αγαθά και παροχές.

“Αυτοί οι καιροί είναι πρωτόγνωροι και θα χρειαστούν οι συλλογικές μας προσπάθειες για να κάνουν την διαφορά”, καταλήγει η ανακοίνωσή της.

Επιπλέον, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η Beyonce πρόσφερε οικονομική βοήθεια σε μια σειρά φιλανθρωπικών οργανώσεων για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες των ευάλωτων πολιτών, όπως τρόφιμα, νερό, απολυμαντικά, φάρμακα, μάσκες προσώπου.

Ο Ντόρσεϊ συνέστησε στις αρχές του μήνα την #startsmall καταθέτοντας σε αυτήν περίπου το 28% της περιουσίας του. Μέχρι στιγμής το ταμείο αυτό έχει διαθέσει 8 εκατομμύρια δολάρια για διάφορες ανάγκες των πολιτών.

About Author