Κεραμέως: Δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για την επαναλειτουργία των σχολείων

«Προτεραιότητά μας είναι η Γ’ Λυκείου και οι Πανελλαδικές εξετάσεις», δήλωσε στην εκπομπή «Εκτός Γραμμής» του Alpha, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων, κ η κ. Κεραμέως υπογράμμισε ότι «Δεν έχει ληφθεί ακόμη καμία απόφαση. Περιμένουμε την εισήγηση των ειδικών. Μας καθοδηγούν εξαίρετοι επιδημιολόγοι και λοιμωξιολόγοι. Έχουμε διαρκείς συσκέψεις με τον πρωθυπουργό και το συναρμόδιο υπουργείο Υγείας και αναλύουμε διαρκώς τα δεδομένα».

Τόνισε ότι υπάρχει «αισιόδοξη προοπτική» για το θέμα, που βασίζεται στη διαρκή μείωση των κρουσμάτων στη χώρα μας (με μόλις 7 επιβεβαιωμένα χθες) και πάνω σε αυτά τα δεδομένα θα παρθούν οι αποφάσεις για τα σχολεία.

«Προτεραιότητά μας είναι η Γ’ Λυκείου και οι Πανελλαδικές», ξεκαθάρισε η κ. Κεραμέως, τονίζοντας ότι επιδίωξη του  υπουργείου είναι να ξεκινήσουν μέσα στον Ιούνιο, όσο πιο κοντά στην καθιερωμένη ημερομηνία έναρξης των Πανελλαδικών και να ολοκληρωθούν μέσα στον Ιούλιο.

«Κάναμε όλες τις αιτήσεις των υποψηφίων για να είμαστε σε θέση να γίνουν οι εξετάσεις.  Μάιος είναι ένας μήνας σταδιακής επαναφοράς στην κανονικότητα. Θα έχουμε όμως μία νέα κανονικότητα», πρόσθεσε η υπουργός Παιδείας. Διευκρίνισε ότι έχουν εκπονηθεί πολλά σενάρια, όσον αφορά τους μικρότερους σε ηλικία μαθητές, αλλά αναμένεται η εισήγηση των ειδικών.

Ερωτηθείσα αν με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, έστελνε στο σχολείο ένα παιδί του Δημοτικού, η κ. Κεραμέως απάντηση: «Δεν είμαι λοιμωξιολόγος, έχω μάθει να περιορίζομαι στις αρμοδιότητες που μου έχουν ανατεθεί. Ακούμε  τους ειδικούς και περιμένουμε την καθοδήγησή τους».

«Κάθε πολιτική απόφαση βασίζεται σε πραγματικά δεδομένα και αυτή τη στιγμή δεν τα έχω. Βλέπετε ότι και οι ειδικοί έχουν διαφορετικές απόψεις. Σήμερα συνεδριάζει εκ νέου η επιτροπή για να συζητήσει αυτό το θέμα», υπογράμμισε.

About Author