ΙΣΑ: Ναι στη σταδιακή άρση των μέτρων με αυστηρούς κανόνες

Να εξακολουθήσουν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, να ενθαρρυνθεί η χρήση μάσκας και να διασφαλιστεί η εφαρμογή των αυστηρών κανόνων υγιεινής στους δημόσιους χώρους για το επόμενο χρονικό διάστημα, προτείνει η Ομάδα Εμπειρογνωμόνων για τον κοροναϊό της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ μετά από σύσκεψη που συγκάλεσε ο περιφερειάρχης και πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης.

Οι επιστήμονες επεσήμαναν την ανάγκη της σταδιακής άρσης των μέτρων, με γνώμονα την προστασία των ευπαθών ομάδων και τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής, όπως οι πυκνοκατοικημένες περιοχές, για τις οποίες πρέπει να ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα.

Υπογράμμισαν τον κίνδυνο από την παραμέληση της κατάστασης της υγείας των χρονίως πασχόντων και τόνισαν την ανάγκη καλής παρακολούθησης αυτής της ομάδας των ασθενών.

Χαρακτήρισαν «σημαντικό ζήτημα τη στήριξη των ιδιωτών ιατρών και των ιδιωτικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, οι οποίες παρά τις αντίξοες συνθήκες παρέμειναν ανοιχτές με ζημία σε πολλές περιπτώσεις, προσφέροντας σημαντικές υπηρεσίες στον ασθενή και αποσυμφορώντας τα νοσοκομεία».

Σχολιάζοντας το θέμα, ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης είπε: «Ο ΙΣΑ και η Περιφέρεια Αττικής έχουν δημιουργήσει ένα δίχτυ προστασίας των πολιτών που περιλαμβάνει σημαντικές παρεμβάσεις σε πολλά επίπεδα. Παράλληλα επεξεργαζόμαστε νέες σημαντικές δράσεις για να συμβάλλουμε στην υγειονομική θωράκιση της χώρας και στην ασφαλή επάνοδο στην κανονικότητα». «Παρακολουθούμε στενά το θέμα και ετοιμάζουμε νέες σημαντικές παρεμβάσεις» ανακοίνωσε.

 

About Author