Το σχέδιο εξόδου από την καραντίνα – Πότε και ποια μέτρα θα αρθούν

Τις εισηγήσεις της για τη χαλάρωση των μέτρων αναμένεται να καταθέσει σήμερα στην κυβέρνηση η επιτροπή  όπως ανακοίνωσε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Τις αποφάσεις θα ανακοινώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, οπότε θα παρουσιάσει το σχέδιο για την άρση των περιοριστικών μέτρων και την έξοδο από την καραντίνα.

Όπως εκτιμά το Μέγαρο Μαξίμου είναι ρεαλιστική η προοπτική χαλάρωσης των περιορισμών από τη Δευτέρα 4 Μαΐου, με το άνοιγμα μικρών εμπορικών καταστημάτων, καθώς και κομμωτηρίων. Πιθανότατα στα μέσα Μαΐου θα επιστρέψουν στα θρανία οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου σε σχολεία και φροντιστήρια, ενώ πιθανόν να ανοίξουν τα εστιατόρια που βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους.

Παράλληλα εξετάζεται η επαναλειτουργία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης. Όσον αφορά την επαναλειτουργία των πανεπιστημίων αυτή αναμένεται να γίνει τον Σεπτέμβριο καθώς αποδίδει η εξ’ αποστάσεως παράδοση μαθημάτων.

Τον Ιούνιο σχεδιάζεται η σταδιακή επαναλειτουργία αθλητικών εγκαταστάσεων, πολυκαταστημάτων, πολιτιστικών χώρων, μουσείων, τουριστικών καταλυμάτων.

 

About Author