Ολομέτωπη επίθεση Γεννηματά στην κυβέρνηση: Τα ΜΜΕ μας διαστρεβλώνουν, ο Μητσοτάκης κρύβεται

«Υπεύθυνη και χρήσιμη αντιπολίτευση δεν σημαίνει σιωπή και ανοχή σε απαράδεκτες κυβερνητικές επιλογές» είπε η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του ΚΙΝΑΛ στην σημερινή τους τηλεδιάσκεψη, στην οποία έθεσε θέμα αποσιώπησης των θέσεων της παράταξης από τα ΜΜΕ.

Ανοίγοντας την συνεδρίαση η κ.Γεννηματά ανέφερε πως «παρά τις διορθωτικές κινήσεις και την πίεση μας υπάρχουν καθυστερήσεις στην εφαρμογή των μέτρων από την κυβέρνηση που οδηγούν σε απόγνωση νοικοκυριά και κλάδους της οικονομίας».
Πρόσθεσε ότι χρειάζεται ένα επεξεργασμένο «ενδιάμεσο» πρόγραμμα, για να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα που ανέδειξε η πανδημία, με παρεμβάσεις για τις οποίες «θα αξιοποιηθούν όλα τα «όπλα» που θα δώσουν-όπως ελπίζουμε και διεκδικούμε- οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης» αλλά, εφόσον χρειαστεί, μπορούν να διατεθούν και χρήματα από το «απόθεμα-μαξιλάρι», τουλάχιστον εκείνα για τα οποία δεν χρειάζεται η έγκριση του ESM.
Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ κράτησε αποστάσεις από τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης ότι το 2021 «όλα θα είναι καλά» και ζήτησε τη συμβολή των βουλευτών, των τομέων, ειδικών επιστημόνων, ανθρώπων από τους φορείς, ώστε προετοιμάσουν εξειδικευμένες παρεμβάσεις, επικεντρώνοντας:
1. Στην στήριξη του ΕΣΥ, με όλο το αναγκαίο προσωπικό, με σύγχρονες υποδομές, με αποτελεσματική πρωτοβάθμια φροντίδα με κέντρα χρόνιων παθήσεων, με αξιοκρατία στην διοίκηση του.
2.Στην προστασία των θέσεων εργασίας, με ένα μεγάλο πρόγραμμα επιδότησης της απασχόλησης.
Η Φώφη Γεννηματά έδωσε έμφαση στο ρόλο των τραπεζών για την εξυγίανση της οικονομίας, ώστε να κρατηθούν ζωντανές οι επιχειρήσεις που έχουν ανάγκη και να σταματήσουν την «αφαίμαξη των πολιτών με τις απαράδεκτες χρεώσεις», και ζήτησε από τα στελέχη να προβάλουν την πρόταση του ΚΙΝΑΛ για μια ενιαία Bad Bank.
«Τα ΜΜΕ δεν μας προβάλουν, ή μας διαστρεβλώνουν»
Στο σημείο αυτό εξέφρασε έντονα τη δυσαρέσκεια για ελλιπή προβολή των θέσεων και δράσεων του ΚΙΝΑΛ από τα ΜΜΕ, εγείροντας ζήτημα σκόπιμης μονομερούς ενημέρωσης και περιορισμού δημοκρατικής λειτουργίας των θεσμών.
«Οι προτάσεις μας δεν προβάλλονται όπως πρέπει. Πολλές φορές αποσιωπώνται ή διαστρεβλώνονται», τόνισε και έφερε ως παραδείγματα την πρόταση για το «Δίκτυο Πρώτης Γραμμής», την πρωτοβουλία της Κ.Ο. -που αποδέχθηκε η Βουλή- για την απόκτηση πρόσθετων κρεβατιών ΜΕΘ με οικονομική συμβολή όλων των βουλευτών, τις πρωτοβουλίες κοινωνικής ευαισθησίας από κλιμάκια του ΚΙΝΑΛ με επικεφαλής τον γραμματέα του, ενώ μίλησε ακόμη και για πλήρη απουσία εκπροσώπων του κόμματος από τις πολιτικές εκπομπές.
«Η αντικειμενική παρουσίαση των θέσεων όλων των κομμάτων, δεν είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης αλλά επιβεβλημένη από το Σύνταγμα, άρθρο 15, Υποχρέωση των ΜΜΕ. Αλλιώς υπάρχει θέμα δημοκρατίας. Αυτό δεν θα το ανεχθούμε. Ό,τι πρωτοβουλίες χρειασθούν θα τις αναλάβουμε», υποστήριξε.
Ο Μητσοτάκης κρύβεται πίσω από Μακρόν, Κόντε, Σάντσεθ
Η Φώφη Γεννηματά ενημέρωσε το Πολιτικό Συμβούλιο για την αυριανή τηλεδιάσκεψη της προ- συνόδου των ηγετών του PES και συζήτησε με τα στελέχη τις προτάσεις του ΚΙΝΑΛ για το Ταμείο Ανασυγκρότησης, τον Προϋπολογισμό της Ε.Ε., τα θέματα Απασχόλησης, το Τραπεζικό Σύστημα. Για την ανάγκη επίσης να μην ισχύσει το Σύμφωνο Σταθερότητας, «να μην ισχύσουν οι απαράδεκτοι στόχοι για τα υπερπλεονάσματα για 3 χρόνια, όχι μόνο για το 2020».
Εξέφρασε μάλιστα την δυσαρέσκεια της για την πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη, με την φράση, «οφείλει να πρωτοστατήσει, να δώσει μάχη και όχι απλά να κρύβεται πίσω από τον Μακρόν, τον Κόντε και τον Σάντσεθ».
Πηγή: iefimerida.gr

About Author