Μήνυμα αφύπνισης για τους Γερμανούς η ματαίωση της Γιορτής Μπύρας του Μονάχου

«Μήνυμα αφύπνισης η ακύρωση του Oktoberfest», είναι ο τίτλος του πρωτοσέλιδου της εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung. Υπογραμμίζει στο κεντρικό της θέμα η εφημερίδα: «Μέχρι σήμερα οι περισσότεροι πίστευαν ότι με την εφαρμογή των μέτρων ο ιός μπορεί να νικηθεί και πως το αργότερο το καλοκαίρι θα επιστρέψουμε στην καθημερινότητα. Πρέπει να τελειώνουμε πια με αυτή τη ψευδαίσθηση. Ο βαυαρός πρωθυπουργός Μάρκους Ζέντερ μπορεί να έχει πολλούς λόγους να επιδεικνύει ιδιαίτερο ζήλο στην καταπολέμηση του ιού. Μετά την απόφασή του όμως ουδείς μπορεί να κάνει πίσω. Φέτος δεν θα γίνουν “κανονικές” καλοκαιρινές διακοπές. Στο μεταξύ το Βερολίνο απαγόρευσε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις μέχρι τις 24 Οκτωβρίου».

Και η εφημερίδα της Φρανκφούρτης συνεχίζει: «Τους τελευταίους μήνες έγινε αισθητό στη Γερμανία ένα κλίμα αυταρέσκειας, του τύπου, εμείς με το εξαιρετικό σύστημα υγείας, με την τελειομανία μας και την ευλαβική τήρηση όλων των κανόνων τα καταφέρνουμε καλύτερα από τους Ισπανούς, τους Ιταλούς ή τους Αμερικανούς. Μόλις αποφασίστηκε η πρώτη χαλάρωση των μέτρων γέμισαν ασφυκτικά τα πάρκα και οι πεζόδρομοι. Τα στατιστικά στοιχεία είναι ενθαρρυντικά. Ενώ αρχές Μαρτίου ένας προσβεβλημένος μετέδιδε τον κορωναϊό σε τρία άλλα άτομα, τώρα τον μεταδίδει μόνο σε ένα, σύμφωνα με στοιχεία του ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ».

«Δεν έχουμε ωστόσο κανένα λόγο να αρχίσουμε να υποτιμούμε τον κίνδυνο. Αρκεί να λάβουμε υπόψη τον άγνωστο αριθμό των κρουσμάτων στη Γερμανία, καθώς και τους αφανείς τρόπους μετάδοσης του ιού. Η αυταρέσκεια ενδέχεται να οδηγήσει σε δεύτερο κύμα κρουσμάτων. Όσο δεν υπάρχει εμβόλιο θα πρέπει να παραμείνουμε πειθαρχημένοι για πολύ περισσότερο από ότι μέχρι το φθινόπωρο. Μέχρι σήμερα απλά δεν θέλαμε να το παραδεχθούμε. Συνεπώς η ακύρωση της Γιορτής της Μπύρας του Μονάχου ήταν μήνυμα αφύπνισης»

 

Πηγή: Deutsche Welle

About Author