Καθηγητής ΕΚΠΑ: Όχι στην επαναλειτουργία των σχολείων

Υπέρ της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων, αλλά κατά της επαναλειτουργίας των σχολείων, τάχθηκε μιλώντας στον FOCUS FM 103.6, ο ομότιμος καθηγητής λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ, Γιώργος Δάικος. «Τα σχολεία είναι ευαίσθητο θέμα. Δεν ξέρω τι θα κερδίσουμε αν ανοίξουν, με εξαίρεση τις πανελλαδικές εξετάσεις», δήλωσε ο καθηγητής.

Ο κ. Δάικος είπε πως «βλέπουμε σημαντική μείωση των κρουσμάτων, με εξαίρεση τις εστίες υπερμετάδοσης, όπως δομές μεταναστών και οίκους ευγηρίας. Μειώνονται οι εισαγωγές στις ΜΕΘ και οι θάνατοι. Άρα μπορούμε να μιλάμε για άρση των μέτρων, το ΕΣΥ έχει ετοιμαστεί και έχει δυνατότητες να αντεπεξέλθει», πρόσθεσε όμως, ότι «τα σχολεία είναι ευαίσθητο θέμα. Δεν ξέρω τι θα κερδίσουμε αν ανοίξουν, με εξαίρεση τις πανελλαδικές εξετάσεις».

Ερωτηθείς για τις καλοκαιρινές διακοπές και ενδεχόμενο νέο «κύμα» κοροναϊού από το φθινόπωρο, ο κ. Δάικος είπε χαρακτηριστικά, ότι «θα υπάρχουν κανόνες στις παραλίες, δε νομίζω να είναι όλα ανεξέλεγκτα», ενώ πρόσθεσε, ότι «είναι απίθανο να μας ξεχάσει το φθινόπωρο ο κοροναϊός. Θα έχουμε ύφεση το καλοκαίρι, αλλά το φθινόπωρο σίγουρα θα είναι μαζί μας. Στο εξής θα έχουμε ακορντεόν μέτρων», τόνισε ο ίδιος.

About Author