Εφ.Συν. για πλατφόρμες τηλεκατάρτισης: 100 χιλιάδες σελίδες εκπαιδευτικού υλικού αξιολογήθηκαν σε μισή μέρα

Με τον κεντρικό τίτλο: «Πλατφόρμες κολλητών» κυκλοφορεί σήμερα η «Εφημερίδα των Συντακτών». Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρεται στις «επτά πλατφόρμες της περιβόητης τηλεκατάρτισης επιστημόνων» που θα μοιρασθούν 36 εκατ. ευρώ. Η σχετική προκήρυξη ανέβηκε την Πέμπτη 3 Απριλίου, ώρα 13.41, και οι προτάσεις έπρεπε να υποβληθούν ως την Κυριακή τα μεσάνυχτα, ώστε τη Δευτέρα να ανακοινωθεί και το αποτέλεσμα της αξιολόγησης.

Ο Μιχ. Φραγκίσκος, πιστοποιημένος εκπαιδευτικής ενηλίκων δηλώνει στην εφημερίδα ότι η όλη διαδικασία «προδίδει ενδεχόμενη προσυνεννόηση του υπ. Εργασίας με τις έξι εταιρείες που εγκρίθηκαν. Με προβλεπόμενη αξιολόγηση διάρκειας μισής μέρας αξιολογήθηκαν 100.000 σελίδες εκπαιδευτικού υλικού, ελέγχθηκαν οι πλατφόρμες τηλεκατάρτισης» κ.λ.π.

«Η κυβέρνηση είναι βαρύτατα εκτεθειμένη ηθικά και πολιτικά για την προκλητική διαχείριση στην υπόθεση του επιδόματος των 600 ευρώ στους επιστήμονες», σημειώνεται στο κύριο άρθρο της εφημερίδας.

Παρά την κατακραυγή, η κυβέρνηση «επιμένει στην υλοποίηση του φιάσκου», δεν είναι όμως μόνον αυτό. «Έχει αποδειχτεί με τον πιο σαφή τρόπο ότι οι 160.000 επιστήμονες, που έχουν πληγεί κι αυτοί  από τον ‘εγκλεισμό’, μπορούσαν να επιδοτηθούν όπως όλοι οι άλλοι εργαζόμενοι και επιχειρηματίες. Με μικρότερο κόστος για το δημόσιο ταμείο θα έπαιρναν περισσότερα χρήματα. Με σεβασμό στην επαγγελματική και επιστημονική αξιοπρέπεια που προσβάλλεται βάναυσα από την παρωδία τηλεκατάρτισης», υποστηρίζει η «Εφ. Συν.».

 

About Author