Μόσιαλος: Κρύβει κινδύνους η αποκλιμάκωση των μέτρων

Για τους κινδύνους που συνεπάγεται η επιστροφή στην κανονικότητα προειδοποιεί, ο Ηλίας Μόσιαλος, καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του London School of Economics και εκπρόσωπος της Ελλάδας για τον κοροναϊό, στους διεθνείς οργανισμούς.

Επισημαίνοντας ότι η αποκλιμάκωση έχει ρίσκο, σημειώνει οτι η επιστροφή στην εργασία μπορεί να προκαλέσει διασπορά της νόσου και υπογραμμίζει την ανάγκη να συνεχίσουμε να συμπεριφερόμαστε πειθαρχημένα.

Οπως σημειώνει σε ανάρτησή του στο facebook:

«Η διαχείριση της επόμενης ημέρας πρέπει να λάβει υπόψη  τα προβλήματα, τα οποία μπορούν να δημιουργηθούν, όχι μόνο τα οικονομικά προβλήματα, αλλά και τα προβλήματα υγείας που δεν έχουν σχέση με τον κοροναϊό και μπορεί να επιταθούν, εξαιτίας του παρατεταμένου εγκλεισμού.

Να μη θεωρήσουμε ότι η αποκλιμάκωση θα είναι χωρίς ρίσκο. Η αποκλιμάκωση έχει ρίσκο, γιατί δεν έχει εξαφανισθεί ο κοροναϊός από τον πλανήτη. Όσο φεύγουμε από το «μένουμε σπίτι» και επιστρέφουμε στους εργασιακούς χώρους, ο κίνδυνος διασποράς της νόσου αυξάνει.

Αυτό το ρίσκο μπορούμε να το περιορίσουμε, εάν συμπεριφερθούμε πειθαρχημένα και προστατεύουμε, ταυτόχρονα, τις ευπαθείς ομάδες και τους ηλικιωμένους».

H διαχείριση της επόμενης ημέρας πρέπει να λάβει υπόψη επίσης τα προβλήματα, τα οποία μπορούν να δημιουργηθούν, όχι μόνο…

Gepostet von Ηλίας Μόσιαλος am Montag, 20. April 2020

About Author