Καραντίνα και απαγόρευση κυκλοφορίας στο Κρανίδι

Σειρά μέτρων, που αποφασίστηκαν σε έκτακτη σύσκεψη με τοπικούς παράγοντες, μετά τα 150 κρούσματα κοροναϊού σε δομή φιλοξενίας μεταναστών στο Κρανίδι, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

«Ολοκληρώσαμε μια σειρά συσκέψεων με τον περιφερειάρχη και τους εμπλεκόμενους φορείς. Τα αποτελέσματα της χθεσινής δειγματοληψίας δημιούργησαν την ανάγκη άμεσου συναγερμού», είπε ο κ. Χαρδαλιάς. Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν 150 κρούσματα σε σύνολο 497 δειγμάτων. Πρόκειται για 148 φιλοξενούμενους, μία εργαζομένη και ένα στέλεχος της δομής. Είναι όλοι ασυμπτωματικοί.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς απηύθηνε έκκληση σε ευπαθείς ομάδες, ηλικιωμένους και άτομα με υποκείμενα νοσήματα να παραμείνουν σπίτια τους. Όπως είπε η κατ’ εξαίρεση μετακίνηση περιορίζεται μόνο στους αριθμούς Β1, Β2 και Β3, ενώ τίθεται σε εφαρμογή απαγόρευση κυκλοφορίας στο δήμο από τις 20.00 ως τις 08.00 το πρωί για τις επόμενες 14 ημέρες. Η δομή στεγανοποιείται, ενώ αναστέλλονται παζάρια και λαϊκές αγορές.

Ο ίδιος ο κ. Χαρδαλιάς θα παραμείνει στην περιοχή ως και αύριο, προκειμένου να ακολουθηθούν όλα τα πρωτόκολλα που προβλέπονται για τον περιορισμό διασποράς του κοροναϊού.

 

About Author