Η επιμονή του δεξιού antinews να “χτυπάει” τον Κυριάκο Μητσοτάκη- Το παρασκήνιο

Το σκληρά δεξιών αποχρώσεων σάϊτ antinews.gr (του Π. Ζήση) αναδεικνύεται στο πιο επιθετικό μέσο ενημέρωσης αυτής της πλευράς προς την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Θεωρείται πως εδώ και χρόνια εκφράζει την λεγόμενη “σαμαρική” πτέρυγα της Ν.Δ, δεδομένου πως για αρκετά χρόνια συνεργάζεται μαζί του -με ψευδώνυμο- κορυφαίος συνεργάτης του πρωην πρωθυπουργού που είχε διατελέσει και υπουργός της κυβέρνησης. Αυτά τουλάχιστον αναφέρουν οι φήμες που ουδέποτε διαψεύσθηκαν.

Για ακόμα μία φορά το antinews.gr επιτίθεται σφοδρά στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, συνεχίζοντας να τον αποκαλεί “συριζαίο με γραβάτα” και κάνοντας λόγο για την “Μητσοτακική Πομπηϊα”, προεξοφλώντας, μάλιστα, και την σταδιακή αποδόμηση της ηγεμονίας του.

Σε νέο του άρθρο, χρησιμοποιεί πολύ υψηλούς τόνους, κάτι που, αναμφίβολα, παραπέμπει σε μια παρασκηνιακή σύγκρουση στον χώρο της δεξιάς, η οποία, πάντως, δεν αποτυπώνεται ούτε κατ’ ελάχιστον σε άλλα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ. Ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς παραμένει σιωπηλός, σχεδόν πολιτικά “αναχωρητής”, ωστόσο δεν είναι λίγοι εκείνοι που πρόσκεινται σε αυτόν και εκφράζουν δυσφορία για τους κυβερνητικούς χειρισμούς. Σε αντίθεση με τον Κώστα Καραμανλή, που σιωπά άνευ…δυσφορίας (όχι φανερά) και βουλευτών που πρόσκεινται στον ίδιο, οι οποίοι αναδεικνύονται σε θερμούς υποστηρικτές του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Γράφει συγκεκριμένα το antinews.gr :

Θα θυμάστε προφανώς το κλίμα αισιοδοξίας που είχε δημιουργηθεί με την προσμονή της ανάληψης των πρωθυπουργικών καθηκόντων από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Δυστυχώς όμως ο λαός απογοητεύτηκε για μια ακόμη φορά, καθώς με το που έκατσε ο δήθεν νέος σωτήρας στην αναπαυτική καρέκλα του Μαξίμου, αποδείχτηκε ότι δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας συριζαίος με γραβάτα.

Ίσως και χειρότερος.

Διότι ο Τσίπρας υποτίθεται ότι όσα εγκλήματα διέπραξε κατά της χώρας, τα έκανε λόγω ασχετοσύνης και εμμονών.

Αντίθετα ο Μητσοτάκης τα έκανε συνειδητά.

Κι ενώ κατέρρεε εγκλωβισμένος στις μετεκλογικές κυβιστήσεις σε οικονομία, μεταναστευτικό, εθνικά, ως δια μαγείας του «δόθηκαν» δυο «σανίδες σωτηρίας» τις οποίες χρησιμοποίησε σε μια απέλπιδα προσπάθεια να απεγκλωβιστεί από τα αδιέξοδα που ο ίδιος δημιούργησε.

Η πρώτη, ο όψιμος πατριωτισμός εκ Έβρου ορμώμενος. Η δεύτερη, ο φονικός ιός.

Η μεν πρώτη συνετρίβη ένεκα ακόμη μιας… ηρωικής κωλοτούμπας, η δε δεύτερη αναμένεται να συντριβεί οσονούπω εξαιτίας της νέας οικονομικής κρίσης που επίκειται, για την οποία πέρα από κάποια αποσπασματικά μέτρα δεν πράττει το παραμικρό για να ανασχέσει.

Αναμφίβολα και στις δυο περιπτώσεις ο Μητσοτάκης πανικόβλητος χρησιμοποιεί τον καθεστωτικό Τύπο, με το αζημίωτο βεβαίως βεβαίως, για να καλύψει τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα βαυκαλιζόμενος ότι θα ξεχαστούν και θα κάνει μια νέα αρχή.

Είτε μέσω ενός ριζικού ανασχηματισμού, είτε μέσω πρόωρων εκλογών.

Δυστυχώς ο κύριος Μητσοτάκης αυταπατάται όπως ο προκάτοχός του και είναι ζήτημα χρόνου να υποστεί τις ανάλογες συνέπειες.

Διότι πως είναι δυνατόν να θέλει να μας πείσει ότι θα καταφέρει να ξαναστήσει τη χώρα στα πόδια της μετά τον κορονοϊό και το δυσοίωνο μέλλον που προμηνύεται λόγω των κοσμογονικών αλλαγών που θα υπάρξουν, τη στιγμή που δεν μπόρεσε να την κρατήσει όρθια πριν την εφόρμηση του ιού όταν συγκριτικά η κατάσταση ήταν πιο διαχειρίσιμη;

Η μετα-κορονοϊό εποχή χρειάζεται όραμα αγαπητέ πρωθυπουργέ για να βγει η Ελλάδα στο ξέφωτο.

Καμία χώρα μετά από μεγάλες κρίσεις δεν κατάφερε να συνέλθει με επικοινωνιακές πομφόλυγες, προπαγάνδα και κομματικούς στρατούς που σιτίζονται από τις λαβωμένες σάρκες της.

Κάτι που με λύπη διαπιστώνουμε ότι δεν πρόκειται να προσφέρετε στον ταλαίπωρο λαό.

Αρχή άνδρα δείκνυσι, έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι.

Και ζυγιστήκατε, μετρηθήκατε και βρεθήκατε ελλιπής.

Τώρα αν πιστεύτε ότι θα διασωθείτε λόγω της εκμετάλλευσης του αναγκαίου lockdown, καθώς αν μετρούσατε φέρετρα όπως η Ιταλία σε συνδυασμό με την οικονομία που ήδη κατέρρεε δεν θα μπορούσατε να σταθείτε ούτε μια μέρα, καλύτερα να αναθεωρήσετε.

Ίσως να σας συνέτιζαν κάπως οι επικοινωνιολόγοι σας με το γνωστό παράδειγμα των 15 λεπτών δημοσιότητας.

Γιατί η ουτοπία που υποσχεθήκατε στον λαό για να σας ψηφίσει μετατράπηκε σε δυστοπία.

Κι όταν έρθει το τσουνάμι με τα συντρίμμια του κορονοϊού δεν πρόκειται να σας σώσουν ούτε οι κάλπικοι «πατερούληδες του έθνους» Τσιόδρας και Χαρδαλιάς, ούτε φυσικά οι κυβερνητικοί κονδυλοφόροι.

Γιατί θα οδηγείτε τον λαό με άδειες τσέπες σε έναν εργασιακό μεσαίωνα προς εξυπηρέτηση του άναρχου κεφαλαίου που θα τους πιει το αίμα αυτή τη φορά με το μπουρί της σόμπας, και την χώρα πίσω στις μαύρες εποχές των μνημονίων με το μεταναστευτικό άλυτο να την καταδυναστεύει και τον τραμπούκο επεκτατικό γείτονα να απειλεί την κυριαρχία της επειδή εσείς του το επιτρέψατε.

Συνεπώς, όσο κι αν σήμερα φαντάζει αδιανόητη η απειλή της κυριαρχίας σας, είναι ηλίου φαεινότερο ότι δεν θα ισχύει την επαύριον του κορονοϊού λόγω των παραπάνω που επιχειρείτε μάταια να αποκρύψετε από τον λαό.

Πιθανότατα το γνωρίζετε κι ο ίδιος, εξ ου και οι σκέψεις για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Όμως, όπως γράψαμε κι αλλού, τα θαύματα συμβαίνουν μια φορά.

Κι ο «μπαμπούλας» του ΣΥΡΙΖΑ, δεν δύναται να χρησιμοποιηθεί για δεύτερη φορά προς τρομοκράτηση του λαού.

Αρά, εφόσον επιχειρήσετε το απονενοημένο διάβημα, να ξέρετε ότι κινδυνεύετε με συντριβή. Γιατί τώρα θα κριθείτε αντικειμενικά, κι όχι με την οργή που υπήρχε για τον Τσίπρα.

Που σημαίνει ότι είναι πιθανό να πέσει χοντρό μαύρισμα. Τόσο για τους πολιτικούς αριβισμούς λόγω της ανικανότητας παρουσίασης απτού σχεδίου εξόδου από τα ερείπια του κορονοϊού και τις μετεκλογικές κυβιστήσεις σε όλα τα μείζονα ζητήματα, όσο και για την επιστροφή στη νοσηρή νοοτροπία της μεταπολίτευσης με την δημιουργία κομματικών στρατών και εξυπηρετήσεις συμφερόντων ημετέρων.

Συν ότι τα δυο μεγάλα εναπομείναντα κεφάλαια της παράταξης δεν πρόκειται να σας στηρίξουν, όπως τον περασμένο Ιούλιο, λόγω του μεγαλοπρεπούς αδειάσματος που τους επιφυλάξατε.

Για να μην πούμε για τον αναβρασμό που θα προκαλέσετε στους βουλευτές, αν πειράξετε τις λίστες για να φτιάξετε ελεγχόμενη Κοινοβουλευτική Ομάδα, όπως ακούγεται. Εκεί να δείτε… γλέντια!!!

Επιπλέον, ενδεχομένως να μην μπορείτε να σχηματίσετε κυβέρνηση από την αναμενόμενη καθίζηση των εκλογικών ποσοστών, παρακαλώντας την Φώφη μαζί με τα συμφέροντα που την συνοδεύουν να σας δώσουν κανένα βουλευτή μπας και κυβερνήσετε. Οδηγώντας έτσι τη χώρα σε νέες περιπέτειες την ώρα που θα προσπαθεί να συνέλθει.

Από την άλλη, αν δεν κάνετε τώρα εκλογές, με την πρόσδεση στο άτεγκτο γερμανικό άρμα και τα οικονομικά δεινά που θα φέρει σε συνδυασμό με τις εξελίξεις σε μεταναστευτικό – εθνικά και την δεύτερη επέλαση του κορονοϊού, θα αναγκαστείτε να τις κάνετε μέχρι το τέλος του έτους.

Υπάρχει ωστόσο και η εναλλακτική της συγκυβέρνησης με τον άσπονδο εχθρό. Τότε όμως θα ελλοχεύει ο κίνδυνος διάσπασης της ΝΔ. Εκτός κι αν πιστεύτε ότι η σαμαρική πτέρυγα θα συναινέσει να συγκυβερνήσει με αυτόν που έστηνε σκευωρίες για να την στείλει φυλακή.

Τέλος, υπάρχει και η λύση του ριζικού ανασχηματισμού η οποία απλώς θα παρατείνει την πορεία προς τον γκρεμό.

Πάντως, αγαπητέ πρωθυπουργέ, αν προσεγγίσετε ρεαλιστικά την κατάσταση θα διαπιστώσετε έντρομος πως είστε αντιμέτωπος με ένα σκηνικό lose – lose. Ό, τι κι αν κάνετε οδεύετε προς συντριβή.

Μπορεί βέβαια να κρατάτε κρυμμένο κάποιο πασπαρτού που θα σας διασώσει.

Το προσμένουμε εναγωνίως.

Μέχρι τότε, ας απολαύσουμε τις τελευταίες μέρες της… Μητσοτακικής Πομπηίας σε ζωντανή μετάδοση, πάντα αφιλοκερδώς, από τα μέσα που πίστεψαν πράγματι ότι έρχεται ο νέος Μωυσής.

ΥΓ. Καλή Ανάσταση… Ο θεός να την κάνει!!!

Το antinews.gr επανήλθε μετά-πασχαλινά με νέο άρθρο κατά του πρωθυπουργού

Αφού λοιπόν φάγαμε και επιβεβαιώσαμε στο στομάχι μας (κυρίως) πως είμαστε ακόμη ζωντανοί και γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων μας τις προειδοποιήσεις και τις υποδείξεις των ειδικών, επιστρέψαμε στα «χρυσά κλουβιά» μας στη θαυμαστή φάρμα των ζώων του 2020.

Μέρα με τη μέρα, εβδομάδα με την εβδομάδα τα ερωτήματα πληθαίνουν για την επόμενη μέρα, η οποία μαθηματικά πλησιάζει, γιατί εσαεί δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η τελματωμένη κατάσταση που ολοένα περισσότερο μοιάζει με κινούμενη άμμος που μας ρουφάει.

– Υπάρχει χρονικός σχεδιασμός για την σταδιακή άρση των μέτρων για τον κορονοϊό;

– Πως θα αντιμετωπιστεί το τεράστιο κύμα απολύσεων και της δραματικής αύξησης της ανεργίας που προκαλεί αναπόφευκτα;

– Πως θα καλυφθεί η τεράστια ζημιά για την οικονομία μας από την καταστροφή που υπέστη ο ελληνικός τουρισμός; Και μη πει κανένας επίσημος ότι θα έρθουν τουρίστες από το εξωτερικό στην Ελλάδα για να κάνουν διακοπές γιατί είτε θα μας κοροϊδεύει, είτε θα μας επεξεργάζεται. Ή το χειρότερο θα μας περνάει για βλάκες.

– Είναι έτοιμη η ελληνική κυβέρνηση για παγκόσμιο «πόλεμο προϊόντων», έχοντας βάλει στην άκρη προμήθειες για τον γενικό πληθυσμό; Διότι οι μεγάλες δυνάμεις αυτού του πλανήτη θα προσπαθήσουν (και λογικά) να τα εξασφαλίσουν πρώτα για τους λαούς τους και δεν πρόκειται να ασχοληθούν με μια «επαρχία» των 11 εκατομμυρίων.

Μήπως θα έπρεπε να υπάρξει σχεδιασμός για την καθιέρωση δελτίου προϊόντων, ώστε όταν ξεσπάσει να είμαστε προετοιμασμένοι;

– Τι θα γίνει με τα δάνειαΕπιχειρηματικά και ιδιωτικά. Οι τράπεζες δεν θα πρέπει να περιμένουν ουσιαστικά τίποτα λόγω της πρωτοφανούς κρίσης. Πόσο άραγε αύξηση εσόδων, όπως είπε και ένας «φωστήρας» οικονομικός αναλυτής…

Η κατάσταση θα είναι χειρότερη από την κρίση του 2008 παγκοσμίως και θα ομοιάζει με αυτή της μεγάλης ύφεσης του 1930.

Οι κύριοι Σταϊκούρας και Γεωργιάδης σε συνεργασία με τον κύριο Χρυσοχοϊδη πρέπει να σκεφτούν όχι μία αλλά εκατό φορές, τη χρήση εισαγγελέων και ΜΑΤ για να ξεσπιτώσουν οικογένειες της λαϊκής τάξης και να κατασχέσουν από προσωπικά υπάρχοντα έως πρώτη κατοικία.

– Υπάρχει εκρροή χρημάτων προς το εξωτερικό για την αγορά χρυσού; Τα επιβλέπει όλα αυτά η Τράπεζα της Ελλάδος και ο αρχιτραπεζίτης Γιάννης Στουρνάρας;

– Τι γίνεται στις Ένοπλες Δυνάμεις μας; Υπάρχει μήπως κάποιο άκρως απόρρητο φάρμακο που πίνουν οι στρατιωτικοί μας και δεν κολλάνε τίποτα; Μωρέ μπράβο…

– Η κυβέρνηση έχει σχεδιάσει την αντιμετώπιση προσφυγικής/μεταναστευτικής κρίσης από ανατολάς και νότο έχοντας κατά νου πως πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους μπορεί να φέρουν τον κορονοϊό; Έχουν εκπονηθεί σχέδια για την απομόνωση και τον έλεγχο τους πριν πλησιάσουν ή ενταχθούν στην ελληνική κοινωνία; Υποδομές και διαθέσιμα μέσα είναι έτοιμα;

– Αυτό το λιβάνισμα από τα ΜΜΕ μπας και έχει καταντήσει αηδία; Ένας αριστοφανικός τραγέλαφος; Όλα καλά και όλα ανθηρά μας τα δείχνουν και τα λένε, ενώ τα ματάκια μας βλέπουν άλλα.

Πολύς ο κόσμος έξω, η παραβίαση των κανόνων καραντίνας έχει γίνει πια ο κανόνας και όχι η εξαίρεση και φυσικά δεν συζητάμε για την απουσία της αστυνομίας, που είναι και το φυσικότερο όλων όταν με 5.000 αστυνομικούς προσπαθείς να ελέγξεις 5,5 εκατομμύρια στην Αθήνα. Προσωπικά μια φορά είδα μια ομάδα της ΔΙ.ΑΣ. στην περιοχή μου να περιπολεί και αυτό με ταχύτητα για να καλύψει τη ζώνη επιτήρησής της.

Οι πολίτες χρειάζονται την αλήθεια. Δεν μπορεί να πετάνε πάνω από τη Λέσβο, τη Χίο, τη Ρόδο, τη Σάμο, τον Έβρο, τουρκικά μαχητικά και η είδηση να «χάνεται». Ούτε δηλώσεις κορυφαίων οικονομολόγων για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας και επιστημόνων για τα άσχημα νέα αναφορικά με τον κορονοϊό να «εξαφανίζονται». Άλλο η κρίση πέρασε, άλλο «κουκουλώνουμε» την κρίση… Λες και δεν μπορούν αυτά να διαβαστούν σε κορυφαίες ιστοσελίδες του εξωτερικού. Έλεος δηλαδή!

– Γιατί «εργαλειοποιήσατε» και «θεοποιήσατε» τον κ. Τσιόδρα; Είχαμε προειδοποιήσει σε προηγούμενα άρθρα για τον κίνδυνο υπερέκθεσης του κ. Τσιόδρα. Δυστυχώς ο πραγματικά άξιος επιστήμονας – εν αγνοία του – έχει καταντήσει σαν την Κασσιανή, ενώ ο κ. Χαρδαλιάς – εν πλήρει συνειδήσει – σαν κακέκτυπο του στρατηγού Γουίλιαμ Ντεβερόαπό την ταινία «Η Πολιορκία» του 1998.

– Πολλά πτυχία από «τρανταχτά» Πανεπιστήμια του εξωτερικού έχουν μαζευτεί στην κυβέρνηση, αλλά η απειρία και η αντιμετώπιση της εργατικής και της αστικής τάξης ως τους συνήθεις υπόπτους, η πλέμπα δηλαδή που θα πληρώσει το μάρμαρο, αποδεικνύει για μία ακόμη φορά πως καλή η θεωρία αλλά χωρίς εμπειρία είναι άχρηστη. Όπως και αποδεικνύεται από το αποτέλεσμα. Μη θυμίσουμε πως την ίδια συνάθροιση «φωστήρων»είχε κάνει και ο αλήστου μνήμης πρωθυπουργός ΓΑΠ με τα γνωστά αποτελέσματα…

– Και το τελευταίο: Μήπως από φιλελεύθερη δεξιά να γίνει αυτό που ήταν πάντα η Νέα Δημοκρατία, ένα κόμμα της λαϊκής και πατριωτικής δεξιάς, μπας και ξεστραβωθούν κάποιοι από εκεί μέσα και καταλάβουν πως ο νεοφιλελευθερισμός είναι πλέον νεκρός;

Η «αόρατος χειρ» κόπηκε. Και πλέον έρχεται η «ορατή κρατική χειρ» που θα ρυθμίζει τα πάντα με τη μέθοδο της σφαλιάρας στα αδύναμα κράτη και της απειλής στους ανταγωνιστές. Ο μερκαντιλισμός θα επιστρέψει δυνατότερος και ισχυρότερος από ποτέ.

About Author