Απεργία στην Amazon για τις συνθήκες εργασίας εν μέσω πανδημίας

Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι της εταιρείας Amazon, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες υπό τις οποίες εργάζονται εν μέσω κοροναϊού.

Περισσότεροι από 300 εργαζόμενοι στις ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι δεν θα παρουσιαστούν στην εργασία τους την Τρίτη, ζητώντας βελτίωση των υγειονομικών συνθηκών εν μέσω πανδημίας στις αποθήκες της εταιρείας.

Πρόκειται για “την πιο μεγάλη μαζική δράση εργαζομένων μέχρι στιγμής, την ώρα που η αγανάκτηση αυξάνεται εξαιτίας της αποτυχίας της επιχείρησης να προστατεύσει τους εργαζόμενους και τη δημόσια υγεία από την επιδημία του κορονοϊού”, κατήγγειλε η συνομοσπονδία Athena σε ανακοίνωσή της.

Η απεργιακή κινητοποίηση πραγματοποιείται τρεις ημέρες μετά τη διαδικτυακή απεργία των μηχανικών της εταιρείας, την ώρα που ο αμερικανικός όμιλος διαδικτυακού εμπορίου κατηγορείται από την αρχή της επιδημίας Covid-19 ότι δεν προστατεύει επαρκώς τους εργαζομένους του αλλά και ότι απέλυσε εργαζόμενους στις ΗΠΑ οι οποίοι ηγήθηκαν κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας.

“Εδώ και εβδομάδες οι εργαζόμενοι στην Amazon κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με τις επικίνδυνες συνθήκες που επικρατούν στις αποθήκες”, υπογράμμισε η Athena, κάνοντας λόγο για 130 αποθήκες στις οποίες οι εργαζόμενοι προσβλήθηκαν από τον κοροναϊό, σε κάποιες από τις οποίες υπάρχουν “περισσότερα από 30 επιβεβαιωμένα κρούσματα”.

About Author