Ο Αλέξης Τσίπρας «τρολάρει» το #Σκοιλ_Ελικικου για το οποίο γίνεται χαμός

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με ανάρτησή του στο twitter «τρολάρει» με το hashtag #Σκοιλ_Ελικικου το οποίο έχει γίνει από χθες viral και αφορά τα μαργαριτάρια που βρίσκουν οι χρήστες στις πλατφόρμες τηλε-κπαίδευσης οι οποίες έχουν επιδοτηθεί. Το θέμα παίρνει πολιτικές διαστάσεις και ο Α. Τσίπρας το συνδέει ευθέως με τη διαχείρηση των 37 δισ. του «μαξιλαριού».

«Σκάνδαλο όμως όπως τα «Σκοιλ Ελικικού» & «Μέτζη του νέουκτη», που αποτελούν το αποτέλεσμα του πάρτι των προγραμμάτων «κατάρτισης» με τα χρήματα που έπρεπε να δίνονται σε επιστήμονες, μόνο ο κ. Μητσοτάκης & οι εντιμότατοι φίλοι του θα μπορούσαν να σκεφτούν και να πραγματοποιήσουν» και προσθέτει: «Τώρα καταλαβαίνουν όλοι πού πάει το δημοσιονομικό μαξιλάρι με τα 37 δισ. ευρώ που ο ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε και άφησε στη σημερινή κυβέρνηση. #Σκοιλ_Ελικικου» γράφει ο Αλέξης Τσίπρας.

Και συνεχίζει:

«Ο κος Μητσοτάκης είναι υπόλογος για όσα γίνονται σε μια περίοδο που υποφέρουν άνθρωποι. Πρέπει να δώσει απαντήσεις και να αφήσει τα «ζαβαρακατρανέμια»… Και θα τον φέρω στη Βουλή, θέλει δε θέλει, να δώσει απαντήσεις. Καλή Ανάσταση! #Σκοιλ_Ελικικου»

Κάποιες  πλατφόρμες εξ αποστάσεως εκπαίδευσης οι οποίες χρηματοδοτούνται με πολλά εκατομμύρια, είναι φανερό ότι έχουν στηθεί στο πόδι και είναι πλέον βάσιμες οι επιφυλάξεις για το αν εκπληρώνονται ακόμη και οι τυπικές υποχρεώσεις των παρόχων.

Υπενθυμίζεται ότι πάνω από 85 εκατ. ευρώ θα μοιραστούν οι ενδιάμεσοι, δηλαδή τα ιδιωτικά ΚΕΚ, χωρίς ουσιαστικά να επενδύσουν το παραμικρό και χωρίς να παρέχουν κάποια σοβαρή υπηρεσία με πλατφόρμες που φαίνεται να έχουν στηθεί μέσα σε μία νύχτα και περιεχόμενο που έχει μεταφραστεί με το Google translate, ενώ 600 ευρώ θα πάρει ο κάθε επιστήμονας και 470 ευρώ το ΚΕΚ ανά καταρτιζόμενο για τα «μαργαριτάρια» που σερβίρει.

Τα σχετικά αποσπάσματα έχουν γίνει viral στα social media σκορπίζοντας άφθονο γέλιο αλλά και προβληματισμό σχετικά με τα κριτήρια επιλογής των ΚΕΚ αλλά και τους ελέγχους που έχουν γίνει στις υπηρεσίες για τις οποίες θα πληρωθούν με δημόσιο χρήμα.

About Author